Tort diplomat clasic din: oua, zahar, faina, vanilie, gelatina, portocala, frisca. Ingrediente: Pentru blat: 5 ouă 125 g zahăr 125 g făină 1 praf de sare 1 linguriţă cu esenţă de vanilie Pentru crema: 5 ouă 200 g zahăr 2 pliculeţe cu gelatină 1 linguriţă cu esenţă de vanilie coaja rasă de la 1 portocală […]
Un alt fel de diplomat
PrinteazaUn alt fel de diplomat din: nuca, zahar pura, visine, stafide, unt, oua, cacao, zahar, faina.
Pentru cremă:
- o cană de nucă prăjită descojită şi tăiată bucăţi
- o cană zahăr pudră
- o cană vişine din vişinată fără sâmburi
- o jumătate de cană de stafide
- un pachet de unt
- un gălbenuş
- 3 linguri de cacao
Pentru pandişpan:
- un gălbenuş
- două albuşuri
- o lingură zahăr
- o lingură făină
Mod de preparare:
Prepararea cremei: se freacă untul cu zahărul, se adaugă gălbenuşul, cacaua, apoi nucile, vişinele şi stafidele.
Prepararea pandişpanului: se freacă gălbenuşul cu zahărul, se adaugă făina şi apoi albuşurile bătute spumă tare.
Pandişpanul se coace în tava de cozonac tapetată cu hârtie de copt.
Când pandişpanul s-a răcit se aşază pe o tavă dreptunghiulară, se pune deasupra crema preparată anterior şi i se dă o formă cât mai netedă.
Se dă la rece pentru 2-3 ore, după care se ornează cu frişcă, cireşe confiate şi se „ninge” cu ciocolată rasă şi nucă de cocos.
Pofta buna!
poate iti place si:
Tort diplomat cu struguri
Tort diplomat cu struguri din: zahar, lapte, oua, frisca, gelatina, ananas, struguri. Ingrediente: 1 cană cu zahăr 1 cană cu lapte 6 ouă 1 l frişca lichidă 6-8 pliculeţe cu zahăr vanilat 50 g gelatină 1 cutie cu ananas Pentru decor: 200 ml frişcă lichidă 1 portocală 1 kiwi câteva boabe de strugure 100 g […]
Tort diplomat cu ananas si kiwi
Tort diplomat cu ananas si kiwi din: zahar, lapte, oua, frisca, gelatina, ananas, kiwi, struguri. Ingrediente: 1 cană cu zahăr 1 cană cu lapte 6 ouă 1 l frişca lichidă 6-8 pliculeţe cu zahăr vanilat 50 g gelatină 1 cutie cu ananas Pentru decor: 200 ml frişcă lichidă 1 portocală 1 kiwi câteva boabe de […]
Pofta buna!