Un alt fel de diplomat

Printeaza

Un alt fel de diplomat din: nuca, zahar pura, visine, stafide, unt, oua, cacao, zahar, faina.

Ingrediente:un alt fel de diplomat

Pentru cremă:

  • o cană de nucă prăjită descojită şi tăiată bucăţi
  • o cană zahăr pudră
  • o cană vişine din vişinată fără sâmburi
  • o jumătate de cană de stafide
  • un pachet de unt
  • un gălbenuş
  • 3 linguri de cacao

Pentru pandişpan:

  • un gălbenuş
  • două albuşuri
  • o lingură zahăr
  • o lingură făină

 

Mod de preparare:

Prepararea cremei: se freacă untul cu zahărul, se adaugă gălbenuşul, cacaua, apoi nucile, vişinele şi stafidele.

Prepararea pandişpanului: se freacă gălbenuşul cu zahărul, se adaugă făina şi apoi albuşurile bătute spumă tare.

Pandişpanul se coace în tava de cozonac tapetată cu hârtie de copt.

Când pandişpanul s-a răcit se aşază pe o tavă dreptunghiulară, se pune deasupra crema preparată anterior şi i se dă o formă cât mai netedă.

Se dă la rece pentru 2-3 ore, după care se ornează cu frişcă, cireşe confiate şi se „ninge” cu ciocolată rasă şi nucă de cocos.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 


poate iti place si:

Tort diplomat clasic

Tort diplomat clasic

Tort diplomat clasic din: oua, zahar, faina, vanilie, gelatina, portocala, frisca. Ingrediente: Pentru blat: 5 ouă 125 g zahăr 125 g făină 1 praf de sare 1 linguriţă cu esenţă de vanilie Pentru crema: 5 ouă 200 g zahăr 2 pliculeţe cu gelatină 1 linguriţă cu esenţă de vanilie coaja rasă de la 1 portocală […]

Tort diplomat cu struguri

Tort diplomat cu struguri din: zahar, lapte, oua, frisca, gelatina, ananas, struguri. Ingrediente: 1 cană cu zahăr 1 cană cu lapte 6 ouă 1 l frişca lichidă 6-8 pliculeţe cu zahăr vanilat 50 g gelatină 1 cutie cu ananas Pentru decor: 200 ml frişcă lichidă 1 portocală 1 kiwi câteva boabe de strugure 100 g […]

 

Tort cu branza si ananas

Tort diplomat cu ananas si kiwi

Tort diplomat cu ananas si kiwi din: zahar, lapte, oua, frisca, gelatina, ananas, kiwi, struguri. Ingrediente: 1 cană cu zahăr 1 cană cu lapte 6 ouă 1 l frişca lichidă 6-8 pliculeţe cu zahăr vanilat 50 g gelatină 1 cutie cu ananas Pentru decor: 200 ml frişcă lichidă 1 portocală 1 kiwi câteva boabe de […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.