O reteta de budinca cu zahar de palmier si bobite de tapioca, sos de cocos, sare si sirop din zahar de palmier. preparat specific malaiezian Ingrediente: 250 g bobiţe de tapioca, spălate şi scurse sos de cocos (preparat din miezul de la o nucă de cocos, dat pe râzătoare – cam 450 g, amestecat […]
Un altfel de budinca cu zahar ars
PrinteazaUn altfel de budinca cu zahar ars din: lapte, oua, zahar, portocala, sare, bagheta, apa.
Ingrediente:
- 500 ml lapte
- 6 ouă
- 10 linguri zahăr
- 5 linguri zahăr pentru tapetat oala cu zahăr ars
- 3 plicuri zahăr vanilat
- coajă de portocală (opţional)
- un praf de sare
- 1/2 baghetă tăiată cuburi şi pusă la uscat cu o zi înainte
- 10 linguri zahăr
- 1 l de apă pentru siropul de la final
Mod de preparare:
Mai întâi, topeşti cele 5 linguri de zahăr în tava care merge la cuptor.
Intinzi apoi zahărul ars uniform pe fund şi pe pereţi.
Laşi tava deoparte, să se răcească zahărul ars.
Intr-un castron încăpător, amesteci laptele cu cele 8 ouă, zahărul vanilat şi cu 10 linguri de zahăr, până se omogenizează şi se dizolvă zahărul.
Adaugi apoi crutoanele de pâine în castron, amesteci uşurel, să fie toate acoperite de cremă şi le laşi minimum 30 de minute, să absoarbă cât mai mult lichid.
După aceea, verşi compoziţia în recipientul în care s-a făcut zahărul ars şi dai la cuptor, acoperit, la foc moale, într-o tavă cu apă caldă, timp de 1 oră sau până când cuţitul înfipt în budincă iese curat.
In timp ce budinca e în cuptor, arzi restul de 10 linguri de zahăr într-un ibric încăpător, stingi cu 1 litru de apă şi laşi să fiarbă siropul până scade la jumătate.
Când e gata budinca, o laşi să se odihnească 5 minute, după care torni cu răbdare tot siropul din ibric şi laşi la rece în frigider timp de minimum 3 ore.
Inainte de a servi, presari deasupra zahăr.
Pofta buna!
poate iti place si:
Budinca de cafea cu orez si zahar vanilat
Budinca de cafea cu orez si zahar vanilat Ingrediente: 250g orez 750ml cafea mai concentrata 150g unt 200g zahar 1 lingura zahar vanilat 12 oua Mod de preparare: Cafeaua se pune la fiert si când începe sa clocoteasca, se adauga orezul ales si spalat. Se lasa sa fiarba, pâna când se îngroasa, apoi se […]
Pofta buna!