Aluat de baba

Printeaza

Aluat de baba

Ingrediente:

  • 250 g făină
  • 150 g unt
  • 10 g drojdie
  • 4 ouă
  • 75 g zahăr
  • 1 ceşcută (50 g) lapte călduţ
  • 100 g stafide
  • 8 g sare

Mod de preparare:

Aluat de baba: Procedăm la fel ca la cozonac. La sfîrşit punem zahărul şi untul, apoi stafidele.

Cînd aluatul a crescut, ungem cu unt o formă de babă, o presărăm cu făină şi punem în ea aluatul.

Lăsăm să crească aluatul pînă la marginea formei. Cine vrea, unge deasupra cu ou bătut şi pre­sară puţin zahăr tos.

Se coace la foc potrivit, ca şi cozonacul. Cînd s-a copt, o scoatem din cuptor, lăsăm puţin să se odihnească, pudrăm peste tot cu zahăr pisat şi o punem pe o farfurie cu partea cea mai frumoasă în sus (faţa sau fundul).

Servim la ceai.

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.