Aluat de baba
PrinteazaAluat de baba
Ingrediente:
- 250 g făină
- 150 g unt
- 10 g drojdie
- 4 ouă
- 75 g zahăr
- 1 ceşcută (50 g) lapte călduţ
- 100 g stafide
- 8 g sare
Mod de preparare:
Aluat de baba: Procedăm la fel ca la cozonac. La sfîrşit punem zahărul şi untul, apoi stafidele.
Cînd aluatul a crescut, ungem cu unt o formă de babă, o presărăm cu făină şi punem în ea aluatul.
Lăsăm să crească aluatul pînă la marginea formei. Cine vrea, unge deasupra cu ou bătut şi presară puţin zahăr tos.
Se coace la foc potrivit, ca şi cozonacul. Cînd s-a copt, o scoatem din cuptor, lăsăm puţin să se odihnească, pudrăm peste tot cu zahăr pisat şi o punem pe o farfurie cu partea cea mai frumoasă în sus (faţa sau fundul).
Servim la ceai.
Pofta buna!