Slănină Afumată la Saramură: Secretul Gustului Autentic Conservat pentru Iarnă din: slanina de porc, apa, sare de mare, usturoi, foi de dafin, boabe de piper, ienibahar. Descoperiți arta conservării slăninei cu această rețetă de slănină afumată la saramură, o metodă veche ce combină gustul intens al afumăturii cu tehnica tradițională de saramurare. Perfectă pentru a […]
Aluat de briose fine
PrinteazaAluat de briose fine din: unt, faina, zahar, oua, drojdie uscata si sare.
Ingrediente:
- 400 g unt
- 500 g faina
- 50 g zahar
- 7 oa
- 14 g drojdie uscata
- 1 lingurita sare
Mod de preparare:
Aluat de briose fine: Amestecaţi drojdia cu făina şi cu zahărul. încorporaţi 4 ouă, pe rând, unul câte unul, şi adăugaţi sarea.
Amestecaţi bine compoziţia, eventual cu un mixer, la viteză mijlocie, şi adăugaţi treptat şi celelalte ouă.
Când aluatul se desprinde de pereţii vasului, adăugaţi untul tăiat în cubuleţe.
Amestecaţi în continuare până când se omogenizează compoziţia. Lăsaţi aluatul să dospească 2 – 3 ore la căldură.
Trebuie să-şi dubleze volumul. Frământaţi din nou 5 minute şi puneţi aluatul la frigider pentru 1 oră.
Scoateţi-l după acest timp şi lăsaţi aluatul să crească din nou până când îşi dublează volumul.
Abia acum poate fi folosit pentru prepararea brioşelor de orice fel, mai ales a celor dulci.
Slănină Afumată la Saramură: Secretul Gustului Autentic Conservat pentru Iarnă
Incoming search terms:
- aluat pentru briose
- aluat briose
- aluat de briose
Mi-a iesit aluatul