Aluat dospit din: faina, drojdie, zahar, apa calduta, sare si ulei. Ingrediente: 400 g faina 30 g drojdie 1 lingura zahar 1/4 litru apa calduta 1 lingurita sare 2 linguri ulei Mod de preparare : Din faina, drojdie, apa, sare si ulei se framanta un aluat, care se pune apoi la cald […]
Aluat crocant de pizza
PrinteazaAluat crocant de pizza din: drojdie uscata, apa calda, faina alba, faina de porumb, sare si ulei de masline.
Ingrediente blat:
- 1 lingurita cu varf de drojdie uscata
- 3/4 cana de apa calda(nu fierbinte)
- 2 cani de faina alba
- 1/4 cana de faina de porumb
- un pic de sare
- 2 linguri de ulei de masline
Mod de preparare Aluat crocant de pizza:
Drojdia se dizolva in apa si se lasa sa creasca 10 minute.
Faina alba si cea de porumb se amesteca impreuna cu uleiul, sarea, uleiul.
Se framanta 5 minute si se lasa sa creasca pana ce aluatul isi dubleaza volumul.
Vasul in care creste trebuie sa fie uns cu un pic de ulei si acoperit.
Acest alaut este pentru 2 pizza. Se imparte in jumatate.
intinde in tava de copt, se inteapa din loc in loc cu o furculita si se mai lasa sa creasca, in tava, 10 minute.
coace in cuptorul preîncalzit,la 250°C cam 15 minute
Pofta buna!
Aluat dospit – usor de preparat
Aluat cu bors din: ulei, bors, drojdie, faina, sare. Ingrediente: 1 pahar ulei 1 1/2 pahar borş 50 g drojdie făină cât cuprinde sare Mod de preparare: Se desface drojdia cu borşul, se adaugă uleiul şi, treptat, făina. Se amestecă cu o lingură până se îngroaşă, apoi se frământă bine până se formează un […]
Pofta buna!