Aluat de pateuri si placinta
PrinteazaAluat de pateuri si placinta
- 350 g făină
- 2 linguri untură
- 1 lingură ulei
- 1 lingură otet
- apă călduţă (cît cuprinde)
- sare
Mod de preparare:
Punem făina pe masă şi facem la mijloc o adîncitură în care adăugăm puţină sare, ulei, oţet, apă călduţă şi facem un aluat potrivit; îl lăsăm 1-2 ore la răcoare.
Presărăm masa cu făină şi, cu amîn- două mîinile, rostogolim aluatul pînă sa formează un sul pe care îl împărţim în două.
Luăm o parte din aluat şi îl întindem cu vergeaua pe masă, presărînd cu făină. Cînd foaia s-a întins ca o farfurie mare, o ungem bine cu untură, o îndoim şi o lăsăm cîteva minute la rece.
O întindem de 2-3 ori şi la urmă căptuşim cu această foaie o tavă unsă cu untură.
Punem umplutură rece pregătită cu mult înainte, o acoperim cu a doua foaie şi stropim pe deasupra cu 3-4 linguri de untură.
Pofta buna!
Incoming search terms:
- aluat pentru pateuri
- aluat pateuri