Aluat de plăcintă cu mere, nuci sau branza de vaci

Printeaza

Aluat de plăcintă cu mere, nuci sau branza de vaci din: faina, smantana, ou, zahar pudra, untura.

Ingrediente:Aluat de plăcintă cu mere, nuci sau branza de vaci

  • 1 pahar mare cu făină
  • 1 pahar mic  cu smântână
  • 1 ou întreg
  • 1 linguriţă zahăr pudră
  • un pahar mic cu untură, margarină sau unt poate fi l00gr.

 

Mod de preparare:

Se face un aluat şi se întinde cu sucitorul de mărimea unui deget.

Se frământă bine împreună, apoi se întinde primul aluat, iar pe el cu un cuţit se întinde al doilea aluat.

Apoi din tot aluatul se formează un sul şi se dă forma unei armonici. Se taie în două şi se taie cu sucitorul, se pune în tavă.

Peste el se pune pesmet sau gris, pe urmă se pun merele, brânza sau nuca. A doua foaie se pune deasupra şi se înţeapă cu furculiţa pentru a nu face băşici.

Merele nu trebuie prăjite, se pun curăţate şi date prin răzătoare, însă crude şi se poate pune şi scorţişoară.

După ce s-a copt se iasă puţin să se răcească şi se presară cu zahăr pudră. Se taie în tavă.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Nina Apostoleanu

    Mi se pare tare complicata reteta asta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.