Aluat fara drojdie

Printeaza

Aluat fara drojdie

Ingrediente:

  • 400 g făină
  • 3 gălbenuşuri
  • 1/2 pahar apă
  • sare

 

Mod de preparare:

Aluat fara drojdie: Cernem făina pe masă, facem la mijloc o adincitură în care punem sarea şi găl­benuşurile.

Adăugăm apă rece şi ames­tecăm atent cu cuţitul. Cînd gălbenuşu­rile s-au amestecat’cu apa, începem să adăugăm treptat făina, lucrînd întîi cu cuţitul sau cu vîrful degetelor.

Apoi frămîntăm aluatul cu mîinile pînă ce nu se mai întinde şi nu se mai distinge culoa­rea gălbenuşurilor.

Acest aluat se poate întrebuinţa la tăiţei, colţunaşi.

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.