Aluat dospit din: faina, drojdie, zahar, apa calduta, sare si ulei. Ingrediente: 400 g faina 30 g drojdie 1 lingura zahar 1/4 litru apa calduta 1 lingurita sare 2 linguri ulei Mod de preparare : Din faina, drojdie, apa, sare si ulei se framanta un aluat, care se pune apoi la cald […]
Aluat fraged 1 – usor de preparat
PrinteazaAluat fraged 1 din: unt, zahar, sare, oua, faina, praf de copt, lapte, esenta de rom, coaja de lamaie.
- 200 g unt
- zahăr
- 1 praf sare
- 3 ouă
- 250 g făină
- 1/2 linguriţă praf de copt
- puţin lapte
- esenţă de rom
- coajă rasă de lămâie
Mod de preparare:
Untul se freacă cu zahărul până devine spumă, se încorporează ouăle bătute ca pentru omletă şi, puţin câte puţin, făina amestecată cu praful de copt şi sarea, adăugând puţin lapte.
Aluatul trebuie să fie moale, să curgă.
Se adaugă aromele şi compoziţia se toarnă într-o formă de chec ceva mai lată. Se coace la foc potrivit 40 minute.
Se lasă să se răcească, apoi se taie în blaturi.
Aluat fraged 1
Poate te intereseaza si:
Aluat dospit – usor de preparat
Aluat fraged cu esenta de rom si coaja rasa de lamaie
Aluat fraged cu esenta de rom si coaja rasa de lamaie din: unt, zahar, sare, oua, faina, praf de copt, lapte, esenta de rom, coaja rasa de lamaie. Ingrediente: 200 g unt zahăr 1 praf sare 3 ouă întregi 250 gg făină 1/2 linguriţă praf de copt puţin lapte esenţă de rom şi coajă rasă […]
Aluat fraged cu cascaval
Aluat fraged cu cascaval din: faina, sare, piper, unt, cascaval, ou, apa. Ingrediente: 240 g făină sare piper 120 g unt 120 g caşcaval ras un gălbenuş puţină apă rece Mod de preparare: Se freacă untul tăiat bucăţele, făina, sarea şi piperul până se obţine un amestec grunjos. Se adaugă caşcavalul, gălbenuşul şi atâta […]
Savurati!