Aluat la minut

Printeaza

Aluat la minut din: faina, unt, lamaie, apa, sare.

Ingrediente:Aluat la minut

  • 200 g făină
  • 200 g unt
  • lămaie
  • 150 g apă
  • pu­tină sare

 

Mod de preparare:

Punem făina pe masă într-o cameră rece. Facem o adîncitură, adăugăm unt moale, sare, zeamă de lămîie, apă rece şi frămîntăm repede, nu prea mult.

Cînd este frămîntat aluatul, îl adunăm, îl pre­sărăm cu făină şi îl întindem de două ofi ca aluatul franţuzesc, lucrîndu-1 la fel.

Adăugăm din cînd în cînd făină, ca să nu se lipească. Il punem pentru cîteva minute la gheaţă.

Il întindem şi îl strîngem de patru ori. Il ducem din nou la rece.

Din acest aluat putem face tarte.

 

Pofta buna!

 

 

poate te intereseaza si:

retete

Aluat dospit – usor de preparat

Aluat dospit din: faina, drojdie, zahar, apa calduta, sare si ulei. Ingrediente: 400 g faina 30 g drojdie 1 lingura zahar 1/4 litru apa calduta 1 lingurita sare 2 linguri ulei       Mod de preparare : Din faina, drojdie, apa, sare si ulei se framanta un aluat, care se pune apoi la cald […]

 

Reteta zilei: Aluat pentru placinte

Aluat pentru placinte din: faina, unt, apa, zahar, sare. Ingrediente: 1 1/3 cani de făină 8 linguri de unt rece, tăiat cuburi 3 1/2 linguri apă foarte rece 1 linguriță zahăr 1/4 linguriță sare   Mod de preparare: Într-un robot de bucătărie, așezați făină, zahăr, sare și unt. Adăugați apă și procesati pentru a amesteca. […]

 

Carnati in aluat cu sos

Carnati in aluat cu sos

Carnati in aluat cu sos din: carnati, faina, lapte, oua, sare, piper, ceapa, usturoi, supa de vita, vin rosu. Ingrediente: 4 carnati 120 g de făină 120 ml de lapte 2 oua sare si piper Ingrediente sos: 3 cepe 3-4 catei de usturoi 250 ml de supa de vita 250 ml de vin rosu 1/2 lingură […]

 

Branzoaica cu afine

Branzoaice din aluat de cartofi

Branzoaice din aluat de cartofi din: cartofi, branza, ulei, faina, zahar, ou. Ingrediente: 500 g cartofi 5 linguri cu brânză de vaci 1 linguriţă cu făină 1 linguriţă cu ulei 1 lingură cu zahăr 1 ou   Mod de preparare: Fierbem cartofii, bine spălaţi în apă caldă, la foc potrivit. După 30 minute îi scoatem, […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.