Aluat oparit

Printeaza

Aluat oparit din: faina, unt, apa, oua, sare.

Ingrediente:

  • l 1/2 pahar făină
  • 1 pahar unt topit
  • 1 pahar apă
  • 6-7 ouă
  • 1 linguriţă sare

 

Mod de preparare:

Aluat oparit: Turnăm într-o oală un pahar de unt to­pit, adăugăm apă rece şi lăsăm să fiarbă.

Cînd untul fierbe în clocot, răsturnăm în oală dintr-o dată toată cantitatea de făină, amestecînd repede cu lopăţică, şi punem oala pe masă.

In aluatul subţire format astfel spargem ouăle întregi, unul cîte unul, amestecînd cu lopăţică.

Cum începe aluatul să se întindă, nu mai adăugăm ouă şi batem compoziţia încă puţin timp.

Acest aluat se întrebuinţează la diferite prăjituri (ecler, gogoşi cu cremă) şi la găluştele fără carne, fierte în apă cloco­tită.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Incoming search terms:

  • aluat oparit
  • aluat oparit reteta
  • reteta aluat oparit

1 comentariu

  1. A facut cineva aluatul asta?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.