Aluat pentru placinta de post

Printeaza

Aluat pentru placinta de post din: apa, ulei, zahar, faina, bicarbonat de sodiu, otet.

Ingrediente:Aluat pentru placinta de post

  • 1 cană apă
  • 1 cană ulei
  • 1 cană zahăr
  • 2 căni făină
  • 1 pachet bicarbonat de sodiu
  • o linguriţă oţet

 

Mod de preparare:

Intr-o oală se pune apa la fiert împreună cu zahărul.

Când clocoteşte, se adaugă uleiul şi se trage oala de pe foc.

Se adaugă făina în ploaie, amestecând continuu, apoi bicarbonatul stins cu oţet.

Aluatul rămâne fraged mult timp. Se foloseşte pentru orice fel de umplutură.

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 


poate iti place si:

retete

Aluat crocant de pizza

Aluat crocant de pizza din: drojdie uscata, apa calda, faina alba, faina de porumb, sare si ulei de masline. Ingrediente blat: 1 lingurita cu varf de drojdie uscata 3/4 cana de apa calda(nu fierbinte) 2 cani de faina alba 1/4 cana de faina de porumb un pic de sare 2 linguri de ulei de masline […]

 

retete

Aluat dospit – usor de preparat

Aluat dospit din: faina, drojdie, zahar, apa calduta, sare si ulei. Ingrediente: 400 g faina 30 g drojdie 1 lingura zahar 1/4 litru apa calduta 1 lingurita sare 2 linguri ulei       Mod de preparare : Din faina, drojdie, apa, sare si ulei se framanta un aluat, care se pune apoi la cald […]

 

Reteta zilei: Aluat de prajitura

Aluat de prajitura din: faina, unt, apa, zahar, sare. Ingrediente: 1 1/3 cani de făină 8 linguri de unt tăiat cuburi 3 1/2 linguri apă rece 1 linguriță zahăr 1/4 linguriță sare   Mod de preparare: Într-un robot de bucătărie, adaugati făină, zahăr, sare și unt. Adăugați apă și procesati pentru a se amesteca. Scoateți […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.