Aluat pentru tarte
PrinteazaO reteta de aluat pentru tarte din: faina alba, unt, oua, galbenusuri, zahar, lamaie si zahar vanilat.
- 1 kg faină albă
- 400 g unt
- 4 ouă
- 4 gălbenuşuri
- 1 lămâie
- 400 g zahăr
- 1 plic zahăr vanilat
Mod de preparare:
Lasă untul să se înmoaie la temperatura camerei sau pune-1 câteva secunde în cuptorul cu microunde. Aşază faina în formă de fântână pe o planşetă de lemn, pune în mijloc zahărul, gălbenuşurile şi ouăle întregi.
Adaugă coaja rasă de lămâie, zahărul vanilat şi untul, apoi frământă toate ingredientele. Lucrează aluatul rapid, pentru ca untul să nu se încălzească de la temperatura mâinilor.
Când ai obţinut un aluat omogen, în- veleşte-1 în folie transparentă şi pune-1 30 de minute să se odihnească în frigider înainte de a-1 folosi. Poţi frământa aluatul şi cu robotul, la viteză medie, sau amestecând ingredientele cu o lingură de lemn într-un castron.
Varinate: Dacă se doreşte obţinerea unui aluat mai moale, poţi adăuga un plic cu drojdie uscată.