fazan, morcovi, pastarnac, patrunjel, telina, ceapa, usturoi, supa, dafin, sare, piper, suc de lamaie. Redescoperă plăcerea unei mese sățioase și hrănitoare cu această ciorbă de fazan cu legume rădăcinoase. Un fel de mâncare bogat și aromat, care îmbină carnea de fazan fragedă și suculentă cu o varietate de legume […]
Aluat de placinta
PrinteazaAluat de placinta din: faina, ulei, sare, apa.
Ingrediente:
- 500 g făină
- 3 linguri ulei
- 1 linguriţă sare
- 1 ceaşcă apă caldă
Mod de preparare:
Aluat de placinta: cerne făina pe masa de aluat. Se face loc la mijloc, se pune uleiul, sarea şi o ceaşcă de apă caldă.
amestecă întâi cu lingura, iar când începe aluatul să se prindă, se frământă cu mâna.
face un aluat potrivit, mai mult moale, adăugând câte puţină apă caldă dacă mai trebuie.
După ce a fost bine frământat şi bătut de masă, se lasă 10 minute la un loc cald (dar nu umed), acoperit cu un şervet tot cald (sau cu o cratiţă încălzită).
întinde apoi o foaie cu vergeaua, se acoperă cu un şervet şi se lasă să stea un sfert de oră.
Pe masa de bucătărie se pune o faţâ de masă curată, se presară făină, se pune foaia de aluat deasupra şi cu multă răbdare se întinde de jur împrejur cu grijă să nu se rupă, până ce marginile aluatului trec de marginea mesei, iar foaia s-a făcut subţire ca o foiţă de ţigară.
Marginea rămasă groasă împrejur se rupe, iar restul se lasă să se usuce câteva minute, apoi i se dă întrebuinţarea dorită.
Podta buna!
Ceai de Valeriană cu Scorțișoară
radacina de valeriana, scortisoara, apa, miere. Îmbinând proprietățile calmante ale valerianei cu aroma caldă și ușor dulceagă a scorțișoarei, acest ceai reprezintă băutura perfectă pentru relaxare după o zi lungă și agitată. Valeriana, cunoscută pentru efectele sale benefice asupra somnului și a stării de calm, în combinație cu scorțișoara, […]