Aluat umplut cu varză de Bruxelles şi nuci
PrinteazaO reteta de aluat umplut cu varza de bruxelles si nuci din: foitaj, ou, seminte de susan, varza de bruxelles, miez de nuca, carnati, cascaval, uleid e masline extravirgin, sare si piper.
- 250 g foitaj
- 1 ou
- 20 g seminţe de susan
pentru umplutură:
- 280 g varză de Bruxelles
- 50 g miez de nucă
- 150 g cârnaţi
- 150 g caşcaval
- 2 linguri ulei de măsline extravirgin
- sare şi piper
Mod de preparare:
Curăţă varza de Bruxelles şi fierbe-o circa 15 minute în apă cu sare, scurge-o şi taie-o sferturi. Curăţă carnaţii de pieliţă şi zdrobeşte conţinutul cu furculiţa. Toacă miezul de nucă cu un cuţit.
Incinge uleiul de măsline într-o tigaie şi prăjeşte în el carnea de la cârnaţi. Pune varza de Bruxelles şi miezul de nucă. Adaugă un praf de sare şi de piper şi prăjeşte totul 3-4 minute. Răstoarnă compoziţia într-un castron şi adaugă caşcavalul tăiat cubuleţe.
Din aluatul de foitaj întinde cu sucitorul o foaie cu grosimea de 5 mm. Decupează din ea mai multe cercuri cu diametrul de 10-12 cm. Unge cercurile de aluat cu ou bătut şi pune în centrul lor câte o lingură din compoziţia de carne cu varză de Bruxelles şi caşcaval.
Pliază aluatul peste umplutură şi lipeşte bine marginile în aşa fel încât să obţii forma de semilună. Unge suprafaţa pateurilor cu ou bătut şi presară seminţe de susan.
Aranjează pateurile pe o tavă îmbrăcată cu hârtie de copt unsă cu ulei. Coace-le circa 12 minuteîncuptorulîncălzitIa 180°C, apoi serveşte-le fierbinţi.
Aluat umplut cu varză de Bruxelles şi nuci
Poftă bună!