Aluat umplut cu varză de Bruxelles şi nuci

Printeaza

O reteta de aluat umplut cu varza de bruxelles si nuci din: foitaj, ou, seminte de susan, varza de bruxelles, miez de nuca, carnati, cascaval, uleid e masline extravirgin, sare si piper.

Ingrediente:Aluat umplut cu varză de Bruxelles şi nuci

  • 250 g foitaj
  • 1 ou
  • 20 g seminţe de susan

pentru umplutură:

  • 280 g varză de Bruxelles
  • 50 g miez de nucă
  • 150 g cârnaţi
  • 150 g caşcaval
  • 2 linguri ulei de măsline extravirgin
  • sare şi piper

 

Mod de preparare:

Curăţă varza de Bruxelles şi fierbe-o cir­ca 15 minute în apă cu sare, scurge-o şi taie-o sferturi. Curăţă carnaţii de pieliţă şi zdrobeşte conţinutul cu furculiţa. Toacă miezul de nucă cu un cuţit.

Incinge uleiul de măsline într-o tigaie şi prăjeşte în el carnea de la cârnaţi. Pune varza de Bruxelles şi miezul de nucă. Adaugă un praf de sare şi de piper şi prăjeşte totul 3-4 minute. Răstoarnă com­poziţia într-un castron şi adaugă caşcavalul tăiat cubuleţe.

Din aluatul de foitaj întinde cu sucitorul o foaie cu grosimea de 5 mm. Decupează din ea mai multe cercuri cu diametrul de 10-12 cm. Unge cercurile de aluat cu ou bătut şi pune în centrul lor câte o lingură din com­poziţia de carne cu varză de Bruxelles şi caş­caval.

Pliază aluatul peste umplutură şi lipeşte bine marginile în aşa fel încât să obţii forma de semilună. Unge suprafaţa pateurilor cu ou bătut şi presară seminţe de susan.

Aranjează pateurile pe o tavă îmbrăcată cu hârtie de copt unsă cu ulei. Coace-le circa 12 minuteîncuptorulîncălzitIa 180°C, apoi serveşte-le fierbinţi.

Aluat umplut cu varză de Bruxelles şi nuci

Aluat umplut cu varză de Bruxelles şi nuci

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.