Aluat usor cu esenta de vanilie
PrinteazaAluat usor cu esenta de vanilie din: faina, zahar, oua, sare, bicarbonat, esenta de vanilie.
- 150 g făină
- 200 g zahăr
- 8 albuşuri
- sare
- 1 linguriţă bicarbonat
- esenţă de vanilie
Mod de preparare:
Se amestecă făina cu 1/3 din zahăr.
Se amestecă albuşurile bătute spumă, cu sarea, bicarbonatul (stins cu zeamă de lămâie), se bate mereu, adăugând restul de zahăr tos şi esenţa de vanilie. Se pune câte puţin făina amestecată cu zahărul şi se bate în continuare, sau se foloseşte mixerul.
Compoziţia se toarnă într-o formă tapetată cu hârtie şi unsă cu unt. Se coace la cuptor, la foc potrivit, jumătate de oră, apoi se măreşte flacăra şi se mai coace încă jumătate de oră.
Se pune forma, răsturnată pe lateral, la răcit şi se scoate prăjitura după o oră.
Pofta buna!