Aluat cu cartofi din: cartofi, faina, gris, ulei, sare. Ingrediente: 1 kg de cartofi aproximativ 200-300 g de făină 1 lingură de gris 2 linguri de ulei sare Mod de preparare: Cartofii se fierb în coajă, se curăţă, se sfărâma, se amestecă cu margarină, făină, gris şi sare. Se frământă fără să se lase […]
Aluat uşor
PrinteazaAluat uşor din: faina, zahar, albusuri, sare, bicarbonat, esenta de vanilie.
- 150 g făină
- 200 g zahăr
- 8 albuşuri
- sare
- 1 linguriţă bicarbonat
- esenţă de vanilie
Mod de preparare:
Se amestecă făina cu 1/3 din zahăr.
Se amestecă albuşurile bătute spumă, cu sarea, bicarbonatul (stins cu zeamă de lămâie), se bate mereu, adăugând restul de zahăr tos şi esenţa de vanilie.
Se pune câte puţin făina amestecată cu zahărul şi se bate în continuare sau se foloseşte mixerul.
Compoziţia se toarnă într-o formă tapetată cu hârtie şi unsă cu unt.
Se coace la cuptor, la foc potrivit, jumătate de oră, apoi se măreşte flacăra şi se mai coace încă jumătate de oră.
Se pune forma, răsturnată pe lateral, la răcit şi se scoate prăjitura după o oră.
Se taie în trei blaturi şi se umple cu crema, dupa preferinta.
Aluat uşor
Poate iti place si:
Aluat cu cartofi
Aluat de pizza
Aluat de pizza din: faina, drojdie, zahar, apa, sare. Ingrediente: 500 g făină 50 g drojdie proaspătă 1 linguriţă zahăr 1 ceaşcă de apă caldă sare Mod de preparare: Se freacă drojdia cu o linguriţă de zahăr şi se amestecă apoi cu 100 g de făină şi 1 ceaşcă de apă caldă. Se lasă […]
Trucuri pentru un aluat perfect
Pentru a obţine aluatul dorit, trebuie să respecţi câţiva paşi: Aluatul sfărâmicios: Ingredientele folosite trebuie să aibă aceeaşi temperatură. Inlocuieşte oul întreg cu două gălbenuşuri. Aluatul se lucrează repede, ca nu cumva margarina sau untul să se topească. Aluatul dospit: Foloseşte numai drojdie proaspătă. Aluatul trebuie lucrat mult şi vârtos cu mâna, pentru a deveni elastic (fereşte-l de curenţii […]