Aluat uşor

Printeaza

Aluat uşor din: faina, zahar, albusuri, sare, bicarbonat, esenta de vanilie.

Ingrediente:Aluat uşor

  • 150 g făină
  • 200 g zahăr
  • 8 albuşuri
  • sare
  • 1 linguriţă bicarbonat
  • esenţă de vanilie

 

Mod de preparare:

Se amestecă făina cu 1/3 din zahăr.

Se amestecă albuşurile bătute spumă, cu sarea, bicarbonatul (stins cu zeamă de lămâie), se bate mereu, adăugând restul de zahăr tos şi esenţa de vanilie.

Se pune câte puţin făina amestecată cu zahărul şi se bate în continuare sau se foloseşte mixerul.

Compoziţia se toarnă într-o formă tapetată cu hârtie şi unsă cu unt.

Se coace la cuptor, la foc potrivit, jumătate de oră, apoi se măreşte flacăra şi se mai coace încă jumătate de oră.

Se pune forma, răsturnată pe lateral, la răcit şi se scoate prăjitura după o oră.

Se taie în trei blaturi şi se umple cu crema, dupa preferinta.

Aluat uşor

Aluat


 

Poate iti place si:

Aluat de friganele

Aluat cu cartofi

Aluat cu cartofi din: cartofi, faina, gris, ulei, sare. Ingrediente: 1 kg de cartofi aproximativ 200-300 g de făină 1 lingură de gris 2 linguri de ulei sare   Mod de preparare: Cartofii se fierb în coajă, se curăţă, se sfărâma, se amestecă cu margarină, făină, gris şi sare. Se frământă fără să se lase […]

Aluat de pizza

Aluat de pizza

Aluat de pizza din: faina, drojdie, zahar, apa, sare. Ingrediente: 500 g făină 50 g drojdie proaspătă 1 linguriţă za­hăr 1 ceaşcă de apă caldă sare   Mod de preparare: Se freacă drojdia cu o linguriţă de zahăr şi se amestecă apoi cu 100 g de făină şi 1 ceaşcă de apă caldă. Se lasă […]

 

Aluat pentru tarte

Trucuri pentru un aluat perfect

Pentru a obţine aluatul dorit, trebuie să respecţi câţiva paşi: Aluatul sfărâmicios: Ingredientele folosite trebuie să aibă aceeaşi temperatură. Inlocuieşte oul întreg cu două gălbenuşuri. Aluatul se lucrează repede, ca nu cumva margarina sau untul să se topească. Aluatul dospit: Foloseşte numai drojdie proaspătă. Aluatul trebuie lucrat mult şi vârtos cu mâna, pentru a deveni elastic (fereşte-l de curenţii […]

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.