Alune caju prajite
PrinteazaAlune caju prajite
Ingrediente:
- 375 g alune caju crude
- ulei pentru prajit
- 1 lingurita sare
- 1/2 lingurita piper negru proaspat macinat
- 1/2 lingurita de chilli
Alunele caju au ajuns in Indiile de Est pe rutele comerciale ce treceau prin America de Sud. Cresc intr-un arbore originar din Brazilia, care produce un fruct numit mar de caju, la capatul caruia se formeaza aluna.
Alunele caju si-au castigat un loc de cinste si in bucataria traditionala chinezeasca si in cea indiana, unde sunt folosite fie intregi, fie macinate si amestecate cu mirodenii. Aroma lor unica le face foarte potrivite pentru diferite marinate picante.
Mod de preparare:
Prajiti alunele in baie de ulei cateva minute, pana incep sa se rumeneasca.
Apoi scoateti-le cu o spumiera direct intr-o tigaie fierbinte, impreuna cu celelalte ingrediente, si prajiti-le in continuare, fara ulei, amestecand mereu, cateva minute, pana se lipesc condimentele de ele.
Lasati-le sa se raceasca inainte de a le servi.
Alune caju prajite
Pofta buna!
Incoming search terms:
- cum se prajesc alunele