Alune caju prajite

Printeaza

Alune caju prajite

Alune caju prajite

Ingrediente:

  • 375 g alune caju crude
  • ulei pentru prajit
  • 1 lingurita sare
  • 1/2 lingurita piper negru proaspat macinat
  • 1/2 lingurita de chilli

 

 

 

 

 

 

Alunele caju au ajuns in Indiile de Est pe rutele comerciale ce treceau prin America de Sud. Cresc intr-un arbore originar din Brazilia, care produce un fruct numit mar de caju, la capatul caruia se formeaza aluna.

Alunele caju si-au castigat un loc de cinste si in bucataria traditionala chinezeasca si in cea indiana, unde sunt folosite fie intregi, fie macinate si amestecate cu mirodenii. Aroma lor unica le face foarte potrivite pentru diferite marinate picante.

 

Mod de preparare:

Prajiti alunele in baie de ulei cateva minute, pana incep sa se rumeneasca.

Apoi scoateti-le cu o spumiera direct intr-o tigaie fierbinte, impreuna cu celelalte ingrediente, si prajiti-le in continuare, fara ulei, amestecand mereu, cateva minute, pana se lipesc condimentele de ele.

Lasati-le sa se raceasca inainte de a le servi.

Alune caju prajite

Alune caju prajite2.jpg Alune caju prajite1.jpg Alune caju prajite.jpg

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • cum se prajesc alunele

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.