Alune picante
PrinteazaAlune picante din: miere, unt, sos de soia, paprika, chili, alune, lichior de alune, suc de mere, gheata.
- 10 g miere
- 15 g unt
- 2 ml sos de soia
- 5 g paprika
- 1-2 g chili (opţional)
- 200 g amestec de alune
- 1 g fulgi de sare
Pentru un cocktail de mere:
- 60 ml lichior de alune Frangelico
- 300 ml suc de mere Appletizer
- gheaţă zdrobită
- felii subţiri de mere roşii
Mod de preparare:
Mixează mierea, untul şi sosul de soia într-un castron mic şi încălzeşte compoziţia în cuptorul cu microunde, până se topeşte.
Adaugă chili şi paprika şi amestecă.
Adaugă nucile şi amestecă bine( pentru a le acoperi. împrăştie-le într-o tavă de aragaz şi coace-le în cuptorul preîncălzit la 200°C timp de 5 minute, până se rumenesc. Amestecă-le o dată în timpul coacerii.
Scoate-le din cuptor şi asezonează-le cu fulgii de sare.
Lasă-le să se răcească şi păstrează-le într-o caserolă etanşă.
Pentru cocktail, amestecă cele două băuturi şi adaugă gheaţa. Serveşte cu felii de mere în pahar.
Pofta buna!