Alune picante

Printeaza

Alune picante din: miere, unt, sos de soia, paprika, chili, alune, lichior de alune, suc de mere, gheata.

Ingrediente:Alune picante

  • 10 g miere
  • 15 g unt
  • 2 ml sos de soia
  • 5 g paprika
  • 1-2 g chili (opţional)
  • 200 g amestec de alune
  • 1 g fulgi de sare

Pentru un cocktail de mere:

  • 60 ml lichior de alune Frangelico
  • 300 ml suc de mere Appletizer
  • gheaţă zdrobită
  • felii subţiri de mere roşii

 

Mod de preparare:

Mixează mierea, untul şi sosul de soia într-un castron mic şi încălzeşte compoziţia în cuptorul cu microunde, până se topeşte.

Adaugă chili şi paprika şi amestecă.

Adaugă nucile şi amestecă bine( pentru a le acoperi. împrăştie-le într-o tavă de aragaz şi coace-le în cuptorul preîncălzit la 200°C timp de 5 minute, până se rumenesc. Amestecă-le o dată în timpul coacerii.

Scoate-le din cuptor şi asezonează-le cu fulgii de sare.

Lasă-le să se răcească şi păstrează-le într-o caserolă etanşă.

Pentru cocktail, amestecă cele două băuturi şi adaugă gheaţa. Serveşte cu felii de mere în pahar.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.