Amandina insiropata
PrinteazaAmandina insiropata din: faina, oua, zahar, cacao, praf de copt, vanilie, unt, rom, cacao, sirop.
Ingrediente:
Pentru blat:
- 150 g făină
- 5 ouă
- • 200 g zahăr
- 4 linguri cacao
- un pliculeţ praf de copt
- esenţă de vanilie
Pentru sirop:
- 400 ml apă
- 200 g zahăr
- esenţă de rom
Pentru cremă:
- 400 g unt
- 200 g zahăr pudră
- 2 linguri cacao
- esenţă de rom
Pentru glazură:
- 15 g cacao
- 2 linguri sirop de zahăr ars
- 200 g zahăr
- 70 ml apă
- 5 linguri miere
- un plic zahăr vanilat
Pentru ornat:
- 50 g ciocolată
Mod de preparare:
Albuşurile se mixează până devin spumoase şi apoi se adaugă zahărul progresiv.
Se continuă mixarea până ce amestecul devine alb şi se pune vanilia.
Se adaugă gălbenuşurile, pe rând, amestecând după fiecare cu telul, de jos în sus, apoi făina amestecată cu praful de copt şi cacaua.
Aluatul se toarnă într-o tavă de copt tapetată cu hârtie. Se lasă la cuptor pentru 30 de minute, timp în care se fierbe siropul, topind mai întâi zahărul, apoi adăugând apa şi esenţa de rom.
Se lasă la răcit ca şi blatul.
Untul moale se amestecă bine cu zahărul, cacaua si romul şi apoi se mixează. Se păstrează 3 linguri de cremă pentru ornat.
Blatul se taie în două. Se aşază o parte într-o tavă, se însiropează (se păstrează 2 linguri pentru glazură), se pune crema, se asază al doilea blat însiropat şi se taie pătrate.
Pentru glazură, se fierbe apa cu cele două tipuri de zahăr până începe să dea în clocot, apoi se trage de pe foc şi se adaugă mierea.
Se lasă la răcit. Se bate 5 minute cu un tel, apoi se pune la bain-marie. Se adaugă cacaua şi siropul de zahăr ars şi se amestecă până se subţiază puţin. Se toarnă peste amandinele tăiate.
Se ornează cu cremă şi ciocolată topită.
Amandina insiropata
Pofta buna!