Amandine delicioase
PrinteazaAmandine din: oua, zahar, apa, ulei, cacao, faina, praf de copt, unt, lapte, frisca, ciocolata culapte, esenta de rom, cafea, lamaie, miere.
Pentru blat:
- 6 ouă
- 200 g zahăr
- 40 ml apă .
- 40 ml ulei
- 3 linguri cu cacao
- 200 g făină
- un plic cu praf de copt
Pentru crema:
- 3 ouă
- 1 pachet de unt
- 100 ml lapte
- 50 ml frişcă lichidă
- 200 g zahăr
- o tabletă de ciocolată cu lapte
- 3 linguri cu cacao
- 3 fiole cu esenţă de rom
Pentru sirop:
- 500 ml cafea proaspătă
- 2-3 fiole de esenţă de rom
Pentru glazura:
- 300 g zahăr
- 1 lingură cu cacao
- 1 linguriţă cu zeamă de lămâie
- 1 lingură cu miere
- apă cât să umezească zahărul
Mod de preparare:
Pentru blat, separă albuşurile de gălbenuşuri. Freacă gălbenuşurile cu ulei şi bate albuşurile spumă tare. Adaugă zahărul peste albuşuri, mai bate puţin, apoi adaugă gălbenuşurile şi apa. Pune făina amestecată cu cacao şi praful de copt.
Toarnă compoziţia într-o tavă tapetată cu unt şi făină. Lasă blatul să se coacă 30 de minute.
Pentru cremă, într-o cratiţă, amestecă ouăle cu zahărul, laptele, frişca şi cacao. Pune cratiţa pe foc mic şi adaugă ciocolata şi untul. Omogenizează şi lasă până când crema se îngroaşă puţin. Las-o să se răcorească, apoi adaugă esenţa de rom. Lasă crema la frigider 2 ore să se întărească.
Pentru sirop, prepară cafeaua pe care o amesteci cu romul.
Pentru glazură, caramelizează zahărul cu apa câteva minute, la foc mic. Toarnă siropul gros într-o crăticioară rece şi adaugă mierea şi zeama de lămâie. Mixează cu un mixer, la putere maximă, până când crema începe să se albească şi să se întărească. Adaugă cacao şi mixează puţin.
Taie blatul în două părţi egale şi însiropează-l bine. Intinde un strat generos de cremă peste primul blat şi acoperă cu celălalt. Deasupra întinde glazura. Ornează după preferinţă, cu frişcă sau bucăţele de ciocolată.
Amandine
Pofta buna!
Incoming search terms:
- https://www restaurantedelux ro/tag/prajitura-amandina