Amandine
PrinteazaO reteta delicioasa de amandine din: oua, zahar tos, apa, ulei, cacao, faina, galbenusuri, zahar, margarina, cacao, unt, esenta de cappucino.
- 6 ouă
- 200 g zahăr tos
- 30 ml apă
- 30 ml ulei
- 20 g cacao
- 8 linguri făină
Ingrediente cremă:
- 3 gălbenuşuri
- 150 g zahăr
- un pachet de margarină
- 3 linguri cacao
Ingrediente glazură:
- 3 linguri zahăr
- 2 linguri cacao
- 2 linguri apă
- 50 g unt
Ingrediente sirop:
- 400 ml apă
- 200 g zahăr
- 2 esenţe de cappuccino
Mod de preparare:
Se freacă gălbenuşurile cu uleiul, se bat albuşurile spumă cu zahărul şi apa, după care se amestecă cele două cu făina şi cacaua. Se pun într-o tavă tapetată şi se dau la cuptor pentru 35 de minute.
Intre timp, se prepară crema: se amestecă margarina cu zahărul, după care se încorporează şi gălbenuşurile şi cacaua.
Se prepară siropul pentru blat: se pune la fiert apa cu zahărul şi cu esenţa de cappuccino. Se taie blatul în două, se însiropează bine, după care se umple cu cremă.
Se glazurează cu ciocolată (se pune la fiert apa cu zahărul şi cu cacaua, după care se adaugă şi untul) şi se ornează cu frişcă. Se taie prăjitura în pătrăţele.
Pofta buna!
Incoming search terms:
- amandine delicioase