Amandine

Printeaza

O reteta delicioasa de amandine  din: oua, zahar tos, apa, ulei, cacao, faina, galbenusuri, zahar, margarina, cacao, unt, esenta de cappucino.

Ingrediente blat:Amandine

  • 6 ouă
  • 200 g zahăr tos
  • 30 ml apă
  • 30 ml ulei
  • 20 g cacao
  • 8 linguri făină

Ingrediente cremă:

  • 3 gălbenuşuri
  • 150 g zahăr
  • un pachet de margarină
  • 3 linguri cacao

Ingrediente glazură:

  • 3 linguri zahăr
  • 2 linguri cacao
  • 2 linguri apă
  • 50 g unt

Ingrediente sirop:

  • 400 ml apă
  • 200 g zahăr
  • 2 esenţe de cappuccino

 

Mod de preparare:

Se freacă gălbenuşurile cu uleiul, se bat albuşurile spumă cu zahărul şi apa, după care se amestecă cele două cu făina şi cacaua. Se pun într-o tavă tapetată şi se dau la cuptor pentru 35 de minute.

Intre timp, se prepară crema: se amestecă margarina cu zahărul, după care se încorporează şi gălbe­nuşurile şi cacaua.

Se prepară siropul pentru blat: se pune la fiert apa cu zahărul şi cu esenţa de cappuccino. Se taie blatul în două, se însiropează bine, după care se umple cu cremă.

Se glazurează cu ciocolată (se pune la fiert apa cu zahărul şi cu cacaua, după care se adaugă şi untul) şi se ornează cu frişcă. Se taie prăjitura în pătrăţele.

 

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • amandine delicioase

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.