Amaretti si crema de espresso
PrinteazaAmaretti si crema de espresso din: albusuri, sare, zahar granulat, aroma de migdale amare, pudra de migdale, zahar pudra, smantana, espresso, cafea si foi de gelatina.
- 2 albuşuri
- un vârf de sare
- 50 de grame de zahăr granulat
- o linguriţă de aromă de migdale amare
- 100 de grame de pudră de migdale
- 140 de grame de zahăr pudră
pentru cremă:
- 120 de mililitri de smântână proaspătă lichidă
- 1 plic de zahăr vanilat
- 2 espresso
- 30 de grame de zahăr
- 1 lingură rasă de cafea solubilă
- 2 foi de gelatină
Mod de preparare:
Bate albuşurile cu mixerul, adăugând sarea. Când se întăresc, adaugă zahărul granulat, amestecând în continuare.
Apoi încorporează aroma, pudra de migdale şi zahărul pudră. Pe un suport de lemn aşază hârtie pentru copt, apoi formează mici cocoloaşe spaţiate şi coace-le 10 minute, în cuptorul preîncălzit la 170°C. Lasă la răcit.
Toarnă crema lichidă într-un bol şi pune-o la congelator pentru 10 minute. Bate crema chantilly, adaugă zahărul vanilat.
Cafeaua caldă se amestecă apoi cu zahărul, cafeaua solubilă şi gelatina, ţinută în prealabil în apă rece, la înmuiat.
Dă compoziţia la rece, până se leagă uşor. Amestecă crema chantilly şi cafeaua gelifiată, apoi toarnă crema astfel obţinută în ceşcuţe de cafea.
Păstrează crema la frigider, până în momentul servirii.
Amaretti si crema de espresso
Pofta buna!