Amestec de fructe de mare in zeama de ghimbir
PrinteazaAmestec de fructe de mare in zeama de ghimbir din: sos de peste, ghimbir, coriandru, dovlecel, praz, morcov, limeta, ciuperci, creveti, raci, carne alba de peste, ulei de ardei iute.
- 6 linguri de sos de peşte
- 2 bucăţi mari de ghimbir
- 1 legătura de coriandru
- 1 dovlecel
- 1 praz mare
- 1 morcov
- 1 limetă Kafru
- 100 g ciuperci Shiitake
- 200 g creveţi
- 12 creveţi scampi
- 4 raci
- 400 g carne albă de peşte
- puţin ulei de ardei iute
Mod de preparare:
Se lasă să clocotească timp tie io minute la foc mic 3 l de apăîmpreună cu sosul de peşte şi cu ghimbi-rul necurăţat, tăiat bucăţi, după care amestecul se pasează. Se spală coriandrul, se scutură de apă şi se rup frunzuliţele.
Se spală dovlecelul, prazul şi morcovul, se usucă, se cufăţă şi se taie felii. Se taie în jumătate limeta Kafru. Se curăţă ciupercile Shiitake şi se taie felii subţiri. Se spală creveţii, scampii, racii şi carnea de peşte şi se usucă bine prin tampo-nare.
Fructele de mare, peştele şi legumele se pun în wok, peste se toarnă zeama de ghimbir, se dau în clocot, după care se lasă 5 minute să clocotească la foc mic. Se presară deasupra frunzuliţele de coriandru şi se stropesc cu ulei de ardei iute.
Pofta buna!