Amestec de fructe de mare in zeama de ghimbir

Printeaza

Amestec de fructe de mare in zeama de ghimbir din: sos de peste, ghimbir, coriandru, dovlecel, praz, morcov, limeta, ciuperci, creveti, raci, carne alba de peste, ulei de ardei iute.

Ingrediente:Amestec de fructe de mare in zeama de ghimbir

  • 6 linguri de sos de peşte
  • 2 bucăţi mari de ghimbir
  • 1 legătura de coriandru
  • 1 dovlecel
  • 1 praz mare
  • 1 morcov
  • 1 limetă Kafru
  • 100 g ciuperci Shiitake
  • 200 g creveţi
  • 12 creveţi scampi
  • 4 raci
  • 400 g carne albă de peşte
  • puţin ulei de ardei iute

 

Mod de preparare:

Se lasă să clocotească timp tie io minute la foc mic 3 l de apăîmpreună cu sosul de peşte şi cu ghimbi-rul necurăţat, tăiat bucăţi, după care amestecul se pasează. Se spală coriandrul, se scutură de apă şi se rup frunzuliţele.

Se spală dovlecelul, prazul şi morcovul, se usucă, se cufăţă şi se taie felii. Se taie în jumătate limeta Kafru. Se curăţă ciupercile Shiitake şi se taie felii subţiri. Se spală creveţii, scampii, racii şi carnea de peşte şi se usucă bine prin tampo-nare.

Fructele de mare, peştele şi legumele se pun în wok, peste se toarnă zeama de ghimbir, se dau în clocot, după care se lasă 5 minute să clocotească la foc mic. Se presară deasupra frunzuliţele de coriandru şi se stropesc cu ulei de ardei iute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.