Amestec de legume şi ouă în aspic
PrinteazaO reteta de amestec de legume si oua in aspic din: morcovi, sare, amzare, ardei iute, sparanghel alb, supa de legume, oua, gelatina, ceapa verde, otet de vin alb, piper si coriandru.
- 150 g morcovi
- sare
- 200 g mazare
- 1 ardei rosu iute
- 1 borcan de sparanghel alb
- 300 ml supa de legume
- 2 oua fierte tari
- 12 foi de gelatina alba (circa 25 g)
- 1 legatura ceapa verde
- 4 linguri otet de vin alb
- piper macinat
- coriandru macinat
Mod de preparare:
Morcovii se dau pe râzătoare, apoi se bagă 1- minut în apă fiartă şi se scurg. Mazărea se lasă 3 minute în apă fiartă, apoi se pune într-o strecurătoare, se spală şi se lasă la scurs. Ardeiul se curăţă şi se taie inele. Sparanghelul se scurge de apă şi se taie jumătăţi. Ouăle se taie felii.
Gelatina se pune în apă rece. Ceapa verde se spală, se zvântă şi apoi se taie rondele. După ce gelatina s-a înmuiat, se pune la topit pe foc mic. Gelatina lichidă se amestecă cu supa de legume, rezultând 0,51 lichid. Se condimentează cu oţet, sare, piper şi coriandru.
Intr-o formă de tartă, de 24 cm, se toarnă o pojghiţă de gelatină lichidă, ca o oglindă. Se pune în frigider 15 minute. După ce s-a fixat gelatina, se ornează baza cu inelele de ceapă, ardei şi, morcov, cu feliile de ou şi 1-2 jumătăţi de sparanghel tăiat.
Deasupra se pune mazărea şi sparanghelul sub formă de straturi, cu gelatina între ele. Se acoperă totul cu folie alimentară şi se dă la frigider aproximativ 3 ore.
Amestec de legume şi ouă în aspic
Pofta buna!