Ananas în caramel
PrinteazaO reteta ananas in caramel din: zahar, samburi de pin si fistic
- 4 linguri zahăr
- cate 2 linguri sâmburi de pin şi fistic
- 75 g fructe de merişoare uscate
- 1 ananas
- 2-3 linguri alune caramelizate
Mod de preparare:
încingeţi zahărul cu 2 linguri de apă, tocaţi sâmburii de pin, fisticul şi merişoarele, apoi amestecaţi-le cu zahărul caramelizat. întindeţi-le pe o folie de aluminiu unsă cu ulei şi lăsaţi-le să se închege. 2 Curăţaţi ananasul, tăiaţi-l felioare, apoi bucăăţi potrivite, înfigeţi-le în 8 beţigaşe din lemn pentru frigărui.
Aşezaţi-le într-o tigaie grill unsă cu ulei şi frigeţi-le la foc mare cca. 3 minute pe fiecare parte. Serviţi-le alături de fructele care- melizate pe care le sfărâmaţi mai întâi.
Ananas în caramel
Poftă bună!