Ananas copt
PrinteazaAnanas copt din: ananasi, scortisoara, ghimbir, lichior, apa minerala, ulei, faina, miere, praf de copt, ulei, melisa.
- 4 ananaşi pitici
- 2 bucati scorţişoară
- 1 lingură anason stelat
- 1 bucata ghimbir proaspăt
- 125 ml lichior de nucă de cocos
- 125 ml apă minerală
- 3 linguri ulei de nucă
- 180 g făină de grâu
- 2 linguri miere
- 1 lingură praf de copt
- ulei pentru prăjit
- melisă si bucăţele de ananas pentru ornare
Mod de preparare:
Se spală ananaşii pitici, se curăţă şi se păstrează frunzele. Apoi fructul se taie în patru.
Se zdrobesc anasonul stelat si scortisoara. Se curăţă ghimbirul, se taie mărunt şi se adaugă peste condimente.
Se zdrobesc încă o dată toate mirodeniile împreună. Ananasul se presară cu condimente şi se pune cca 15 minute la rece.
Intre timp se toarnă într-un castron lichiorul de nucă de cocos cu apa minerală, uleiul de nucă şi făina de grâu, şi se amestecă. Se adaugă mierea şi praful de copt, apoi se lasă aluatul cca 10 minute la dospit.
Se pun sferturile de ananas în aluat şi se lasă puţin la scurs. Se încinge ulei în wok şi se prăjesc ananaşii până devin maro-aurii. Apoi şe aşază ananaşii pe farfurii şi se servesc ornaţi cu melisă si bucăţele de ananas.
Ananas copt
Pofta buna!