Ananas cu pui

Printeaza

Ananas cu pui

Ingrediente:Ananas cu pui

  • 1 cutie compot de ananas fara zahar (light)
  • 1 pui grill (aprox. 1,1 kg)
  • 1 litru de apa
  • 1pahar de vin alb
  • 1/2 pahar de otet de vin
  • sare
  • coriandru
  • oregano
  • dafin
  • 2 linguri de ulei
  • piper
  • boia dulce

Mod de preparare:

Puiul grill se tine intr-un bait format din apa, vin, otet, sare si mirodenii timp de 100 minute (1 ora si jumatate). Se lasa apoi cateva minute la scurs si se introduce puiul pe la partea tartitei pe o sticla de bere.

Se unge cu amestecul de ulei, piper si boia. Sticla se asaza vertical intr-o cratita in care se toarna baitul.

Puiul nu trebuie sa aiba contact cu lichidul. Se pune in cuptorul incalzit la 180 grade si se coace aprox. 60 min. Din cand in cand se va unge cu lichidul din cratita.

Daca proeminentele aripilor sau picioarelor au tendinta sa se arda atunci se recomanda infasurarea acestora in folie de aluminiu.

Compotul de ananas se incalzeste cu putin timp inainte de terminarea coacerii. Dupa coacere puiul se scoate de pe sticla puiul se serveste transat, iar compotul separat in compotiera.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.