Ananas la gratar cu sos

Printeaza

Ananas la gratar cu sos din: ananas, unt, ghimbir, zahar, scortisoara, menta, mar si suc de mere.

Ingrediente:

  • 1 ananas mijlociu
  • 50 g unt
  • 2 linguri cubulete de ghimbir fierte in sirop de zahar cu apa
  • 30 g zahar
  • 1/2 lingurita scortisoara macinata
  • frunze de menta pentru ornare

sosul:

  • 1 mar ras
  • 175 ml suc de mere proaspat stors

 

Mod de preparare:

Curăţaţi ananasul de coajă şi de mijlocul lemnos. Tă-iaţi-l în 8 rondele. Puneţi un dreptunghi mai mare de folie aluminată pe masă.

Ri­dicaţi marginile şi prindeţi-le în aşa fel încât să formaţi o tavă.

Ungeţi tava obţinută cu unt. Puneţi în ea ronde­lele de ananas unse cu unt, presărate cu ghimbir, zahăr şi scorţişoară.

Puneţi tăviţa din folie pe un grătar încins şi prăjiţi ananasul 5-7 minute.

In acest timp, puneţi într-un blender mărul ras, câteva frunze de mentă şi sucul de mere.

Pentru servire, puneţi pe farfurioare câte 2 felii de ananas prăjit, stropite cu sos si ornate cu frunze de men­tă.

 

Ananas la gratar cu sos

Ananas_la_gratar_cu_sos

 

Pofta buna!

 

 

 

Ceai de Coada-Calului cu Fenicul

Ceai de Coada-Calului cu Fenicul din: coada calului, seminte de fenicul, apa. Acest ceai aromatic, cu note subtile de anason datorate feniculului, nu numai că încântă simțurile, dar vine și cu un pachet complet de beneficii pentru sănătate. Coada-calului este apreciată pentru proprietățile sale diuretice și de remineralizare, în timp ce feniculul este un aliat de […]

 

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.