Ceai de Coada-Calului cu Fenicul din: coada calului, seminte de fenicul, apa. Acest ceai aromatic, cu note subtile de anason datorate feniculului, nu numai că încântă simțurile, dar vine și cu un pachet complet de beneficii pentru sănătate. Coada-calului este apreciată pentru proprietățile sale diuretice și de remineralizare, în timp ce feniculul este un aliat de […]
Ananas la gratar cu sos
PrinteazaAnanas la gratar cu sos din: ananas, unt, ghimbir, zahar, scortisoara, menta, mar si suc de mere.
Ingrediente:
- 1 ananas mijlociu
- 50 g unt
- 2 linguri cubulete de ghimbir fierte in sirop de zahar cu apa
- 30 g zahar
- 1/2 lingurita scortisoara macinata
- frunze de menta pentru ornare
sosul:
- 1 mar ras
- 175 ml suc de mere proaspat stors
Mod de preparare:
Curăţaţi ananasul de coajă şi de mijlocul lemnos. Tă-iaţi-l în 8 rondele. Puneţi un dreptunghi mai mare de folie aluminată pe masă.
Ridicaţi marginile şi prindeţi-le în aşa fel încât să formaţi o tavă.
Ungeţi tava obţinută cu unt. Puneţi în ea rondelele de ananas unse cu unt, presărate cu ghimbir, zahăr şi scorţişoară.
Puneţi tăviţa din folie pe un grătar încins şi prăjiţi ananasul 5-7 minute.
In acest timp, puneţi într-un blender mărul ras, câteva frunze de mentă şi sucul de mere.
Pentru servire, puneţi pe farfurioare câte 2 felii de ananas prăjit, stropite cu sos si ornate cu frunze de mentă.
Ananas la gratar cu sos
Pofta buna!
Ceai de Coada-Calului cu Fenicul