Ananas pe gratar

Printeaza

Ananas pe gratar din: ananas, lapte de cocos, ulei de rapita, miere.

Ingrediente:Ananas pe gratar

  • 1 ananas
  • 75 ml lapte de cocos
  • 3 linguri de ulei de rapiţă
  • 6 linguri de miere

 

 

 

Mod de preparare:

Se îndepărtează cotorul ananasului, apoi se curăţă cu grijă coaja.

Pulpa se taie în felii groase de 1,5 cm, după care se îndepărtează partea tare din mijloc.

Feliile de ananas se pun pe farfurii, se stropesc cu lapte de cocos şi se lasă 30 de minute la marinat.

La final, se scurg bine şi se usucă prin tamponare.

Feliile de ananas se ung apoi cu ulei şi se prăjesc 6-8 minute pe grătarul încins sau în tăviţe pentru grătar.

Se întorc de mai multe ori.

Se încinge mierea. Feliile se distribuie pe farfurii, iar pe deasupra se toarnă mierea lichidă. Ananasul prăjit poate fi servit şi cu frişcă.

 

Ananas pe gratar

Pui la gratar cu ananas

Pui la gratar cu ananas din: piept de pui, ananas, zahar, ardei, sos de soia, miere, ulei. Ingrediente: 2 piepţi de pui 1 ananas sau o conservă mare de ananas 2 linguri cu zahăr brun Pentru marinada: 1 ardei iute roşu 2 linguri cu sos de soia 1 lingură cu miere 2 linguri cu ulei […]

Ananas la gratar cu iaurt si fistic

Ananas la gratar cu iaurt si fistic

Ananas la gratar cu iaurt si fistic din: ananas, iaurt, miere, lapte, fistic. Ingrediente: 1 ananas tăiat în bucăţi lungi (degetele) 1 iaurt mic 1 lingură cu miere 2 linguri cu lapte 1 ceşcuţă de fistic pisat   Mod de preparare: Tine pe grătarul încins bucăţelele de ananas, câte 3-4 minute pe fiecare parte, până […]

 

Sandwich cu pui la gratar, branza si ananas

Sandwich cu pui la gratar, branza si ananas din: piept de pui dezosat şi degresat, sos Teriyaki, branză elveţiană, ananas, chifle din făină integrală, ceapă roşie, ardei iute.   Ingrediente: 4 bucăţi de piept de pui dezosat şi degresat (120-170 g fiecare) sos Teriyaki 4 felii de branză elveţiană 4 felii de ananas (ccal cm […]

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.