Ananas umplut cu pui
PrinteazaAnanas umplut cu pui din: ananas, piept de pui, orez, viin, ghimbir, ardei, usturoi, ulei de masline, sare, piper, menta, rosii cherry.
- două bucăţi de ananas
- doi piepţi de pui
- 200 g orez
- 200 ml vin alb
- două cepe
- o linguriţă de ghimbir ras
- un ardei iute mic
- 3 căţei de usturoi
- ulei de măsline
- sare
- piper
- mentă verde
- roşii cherry
Mod de preparare:
Ananasul se taie în jumătăţi, se îndepărtează mijlocul şi se pun la scurs pe un grătar. Piepţii de pui se dezosează, se taie în bucăţi şi se spală. Se lasă să se scurgă într-o strecurătoare, se condimentează cu sare şi piper, apoi se prăjesc în ulei încins. Se scot într-un castron şi se lasă să se răcească.
Orezul se spală cu apă rece, se fierbe şi se scoate într-o strecurătoare. Usturoiul şi cepele se curăţă de foi, se spală şi se toacă mărunt. Ardeiul iute se curăţă de seminţe şi se taie în felii subţiri. Se încinge puţin ulei într-o tigaie, se adaugă usturoiul, cepele şi ardeiul iute. Se călesc timp de cinci-şase minute, se toarnă vinul alb şi se mai lasă încă cinci minute.
Se adaugă orezul, miezul de ananas tăiat în cubuleţe, carnea de pui şi ghimbirul. Se umplu jumătăţile de ananas cu această compoziţie. Se serveşte alături de o salată de roşii cherry şi mentă tocată.
Poftă bună!