Ananas umplut
PrinteazaAnanas umplut
Ingrediente:
- 1 ananas
- 2 dovlecei
- 1 ceapa
- 4 rosii
- 1 ardei gras
- 300 g fructe de mare asortate, congelate
- patrunjel
- 50 g margarina
- sare
- piper
- curry
Mod de preparare:
Intr-un vas termorezistent uns cu margarina, amestecă orezul spălat cu ceapa tăiată mărunt, dovlecelul trecut prin răzătoarea mică, ardeiul şi roşiile tăiate cubuleţe.
Adaugă fructele de mare decongelate, verdeaţa tocată fin. Presară un praf de sare, piper şi curry.
Acoperă totul cu aproximativ 600 ml apă şi iasă la cuptor cam 30-40 de minute, intre timp, taie ananasul pe jumătate şi îndepărtează cu grijă pulpa.
Umple lumătăţile de ananas cu amestecul de orez răcit. Adaugă şi câteva cubuleţe de ananas şi chiar şi câteva stafide.
Pofta buna!