Andive cu bacon si brânză
PrinteazaAndive cu bacon si brânză din: andive, bacon, usturoi, zeama de lamaie, branza, crema de branza si chives.
- 800 g andive
- 250 g bacon afumat
- 4 catei usturoi
- zeama de la 2 lamai
- 250 g branza
- 100 g crema de branza
- sare chives pentru ornat
Mod de preparare:
Se desfac primele frunze de la andive si se dau deoparte. Restul se opăresc puţin în apă clocotită.
Se scot si se lasă să se scurgă pe un grătar. Separat, se curăţă usturoiul, se sărează si se pisează.
Se presară pe andive, care apoi se stropesc cu zeama de lămâie.
Se umplu andivele cu crema de brânză, se înfăşoară în baconul afumat, se presară brânza rasă pe deasupra si se bagă pentru câteva minute în cuptor, să se rumenească şi să devină crocante.
După ce se scot de la cuptor, se lasă să se răcească şi se servesc ornate cu chivas tocat mărunt.
Andive cu bacon si brânză
Pofta buna!