Andive coapte cu cimbru, suc de portocale, usturoi si unt

Printeaza

Andive coapte cu cimbru, suc de portocale, usturoi si unt din: andive belgiene, unt, usutroi, cimbru proaspat, sare, piper negru, suc de portocale.

Andive coapte cu cimbru, suc de portocale, usturoi si unt

Ingrediente:

  • 4 andive belgiene
  • 3 bucăţi generoase de unt
  • 1 căţel de usturoi, decojit şi tocat mărunt
  • 1 mână bună de cimbru proaspăt
  • sare şi piper negru proaspăt măcinat
  • circa 300 ml suc proaspăt de portocale

Mod de preparare:

Preîncălziţi cuptorul la 230°C/treapta 8 la cel pe gaz. îndepărtaţi frunzele exterioare decolorate ale andivelor, dacă e cazul. Tăiaţi-le în jumătate, pe lungime, apoi tăiaţi fiecare jumătate în sferturi.

Prăjiţi andivele într-o tigaie încinsă, împreună cu bucăţile de unt, usturoiul, cimbrul şi ceva sare şi piper, timp de circa 4 minute. Adăugaţi sucul de portocale şi lăsaţi totul să fiarbă la foc mic.

Apoi puneţi ingredientele în alt vas, acoperiţi-le cu folie de bucătărie şi coaceţi-le vreme de 10 minute. în final, scoateţi folia şi mai gătiţi încă 10 minute. Gustaţi şi potriviţi din nou gustul cu sare şi piper, înainte de a servi.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.