Andive coapte cu cimbru, suc de portocale, usturoi si unt
PrinteazaAndive coapte cu cimbru, suc de portocale, usturoi si unt din: andive belgiene, unt, usutroi, cimbru proaspat, sare, piper negru, suc de portocale.
Ingrediente:
- 4 andive belgiene
- 3 bucăţi generoase de unt
- 1 căţel de usturoi, decojit şi tocat mărunt
- 1 mână bună de cimbru proaspăt
- sare şi piper negru proaspăt măcinat
- circa 300 ml suc proaspăt de portocale
Mod de preparare:
Preîncălziţi cuptorul la 230°C/treapta 8 la cel pe gaz. îndepărtaţi frunzele exterioare decolorate ale andivelor, dacă e cazul. Tăiaţi-le în jumătate, pe lungime, apoi tăiaţi fiecare jumătate în sferturi.
Prăjiţi andivele într-o tigaie încinsă, împreună cu bucăţile de unt, usturoiul, cimbrul şi ceva sare şi piper, timp de circa 4 minute. Adăugaţi sucul de portocale şi lăsaţi totul să fiarbă la foc mic.
Apoi puneţi ingredientele în alt vas, acoperiţi-le cu folie de bucătărie şi coaceţi-le vreme de 10 minute. în final, scoateţi folia şi mai gătiţi încă 10 minute. Gustaţi şi potriviţi din nou gustul cu sare şi piper, înainte de a servi.
Pofta buna!