Andive cu ansoa
PrinteazaAndive cu ansoa din: andive, sare, usturoi, ansoa, piper, menta.
- 2 andive
- sare
- 1 căţel de usturoi
- ulei de măsline pentru prăjit
- 2-3 fileuri de anşoa
- piper
- mentă proaspătă
Mod de preparare:
Andivele se curăţă, se spală şi se fierb al dente circa 10 minute în apă cu sare. Se scot din apă, se scurg, apoi se taie în jumătăţi pe lungime şi se lasă să se răcească.
Usturoiul se cojeşte şi se toacă foarte mărunt, apoi se căleşte un minut într-o tigaie cu ulei de măsline încins.
Fileurile de anşoa se clătesc, se scurg de apă şi se pasează. Se adaugă în tigaie peste usturoi şi se amestecă cu acesta.
Se aşează pe deasupra jumătăţile de andive, care se călesc circa 5 minute în acest amestec. Se asezonează cu sare şi cu piper.
Menta proaspătă se spală, se scutură de apă şi se toacă mărunt. Andivele se servesc cu sos şi se presară pe deasupra mentă.
Andive cu ansoa
Pofta buna!