Andive cu dovleac copt
PrinteazaAndive cu dovleac copt din: dovleac, orz, apa, ulei de masline, ceapa verde, otet balsamic, sirop de artar, sare, piper si andive.
- 1/4 dovleac
- 1/4 ceasca de orz uscat
- 3/4 căni de apă plus, 1/2 ceasca
- 2 linguri de ulei de măsline
- 2 fire ceapa verde
- 1 lingurita otet balsamic
- 1/2 lingurită de sirop de artar
- 1/2 lingurita de sare
- 1/8 lingurită piper negru proaspat macinat
- 1 cana andive tocate
Mod de preparare:
Se incalzeste cuptorul la 400 de grade.
Se taie dovleacul in bucati potrivite si se pune intr-un vas de copt. Se toarnă o cească 1/2 din apa din partea de jos a vasului de copt pentru a preveni arderea.
Coaceti dovleacul pentru 40 de minute.
Între timp, adauga orz si apă într-o oală la foc mediu, se fierbe timp de 20 minute. În timp ce orzul este de gătit, se încălzeste uleiul de măsline într-o cratită la foc mic si se adăuga ceapa verde.
Gatiti ceapa verde timp de 5 sau 6 minute, apoi opriti focul.
Transferati intr-un bol mic si se adauga otet, sirop de artar, sare si piper.
Atunci când dovleacul este copt indepartati coaja si adaugati-l intr-un bol mare, incorporati andivele, orzul fiert, iar apoi dressing-ul de ceapa verde.
Pofta buna!