Andive cu dovleac copt

Printeaza

Andive cu dovleac copt din: dovleac, orz, apa, ulei de masline, ceapa verde, otet balsamic, sirop de artar, sare, piper si andive.

Ingrediente:Andive cu dovleac copt

  • 1/4 dovleac
  • 1/4 ceasca de orz uscat
  • 3/4 căni de apă plus, 1/2 ceasca
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 2 fire ceapa verde
  • 1 lingurita otet balsamic
  • 1/2 lingurită de sirop de artar
  • 1/2 lingurita de sare
  • 1/8 lingurită piper negru proaspat macinat
  • 1 cana andive tocate

 

Mod de preparare:

Se incalzeste cuptorul la 400 de grade.

Se taie dovleacul in bucati potrivite si se pune intr-un vas de copt. Se toarnă o cească 1/2 din apa din partea de jos a vasului de copt pentru a preveni arderea.

Coaceti dovleacul pentru 40 de minute.

Între timp, adauga orz si apă într-o oală la foc mediu, se fierbe timp de 20 minute. În timp ce orzul este de gătit, se încălzeste uleiul de măsline într-o cratită la foc mic si se adăuga ceapa verde.

Gatiti ceapa verde timp de 5 sau 6 minute, apoi opriti focul.

Transferati intr-un bol mic si se adauga otet, sirop de artar, sare si piper.

Atunci când dovleacul este copt indepartati coaja si adaugati-l intr-un bol mare, incorporati andivele, orzul fiert, iar apoi dressing-ul de ceapa verde.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.