Andive cu jambon
PrinteazaAndive cu jambon
- 5 andive
- 70 g caşcaval
- 5 felii de jambon
- două linguri de unt
- 450 ml lapte
- o lingură de făină
- sare
- piper
- pesmet
Mod de preparare:
Andivele spălate şi curăţate se opăresc în apă fierbinte cu sare. Apoi se scurg şi se lasă la răcit. Separat, laptele se pune la fiert, iar, când începe să clocotească, se adaugă făina, în prealabil stinsă cu puţină apă rece.
Se mai lasă pe foc câteva minute, până se îngroaşă, apoi se presară sare şi piper după gust. Astfel, sosul este gata.
Andivele se desfac în două şi se pun într-o tavă unsă cu unt şi tapetată cu pesmet. Peste andive se pun fâşiile de jambon, sosul, şi caşcavalul ras. Se ţine la cuptor cam 15 minute.
Pofta buna!