Andive cu sos roquefort
PrinteazaAndive cu sos roquefort din: andive, branza, smantana, unt, piper, nucsoara, seminte, pesmet.
- 3 andive tinere, mai mici
- 100 g brânză Roquefort
- 100 g brânză dulce
- 100 ml smântână pentru gătit
- 2 linguri unt
- piper alb măcinat
- nucşoară măcinată
- 2 linguri seminţe decojite, crude, de floarea-soarelui
- seminţe de pin sau fulgi de migdale
- câte 1 lingură unt şi pesmet pentru formă
Mod de preparare:
Mixezi cele două tipuri de brânză şi smântână, până obţii un sos dens, pe care îl condimentezi cu piper şi nucşoară, după gust.
Indepărtezi frunzele exterioare veştede ale andivelor. Speli andivele şi le tai în jumătate, pe lungime. Le înăbuşi pentru 1-2 minute, în untul topit, la foc mediu, întorcându-le pe toate părţile.
Le scoţi într-un vas termo-rezistent pe care, în prealabil, l-ai uns cu unt şi l-ai presărat cu pesmet. Deasupra lor, torni uniform sosul de brânză şi presari seminţele sau fulgii de migdale.
Introduci vasul în cuptorul încins, la foc mediu, pentru 10 minute. Serveşti preparatul cald.
Andive cu sos roquefort
Pofta buna!