Andive la cuptor

Printeaza

O reteta simpla si delicioasa de andive la cuptor din: andive, paine, mozzarella, telemea, usturoi, ierburi aromate, lamaie, ulei de masline, sare si piper.

Ingrediente:Andive la cuptor

  • 4 andive
  • 4 felii de paine
  • 4 felii de mozzarella
  • 4 bucati de telemea (bastonase)
  • 2 catei de usturoi
  • 1 lingurita ierburi aromate – marar, patrunjel, tarhon, etc.
  • 1 lamaie
  • 100 ml ulei de masline
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Prăjiţi pâinea şi apoi frecafi-o cu usturoi pe ambele părţi. Aşezaţi feliile de pâine într-un vas termorezistent uns cu ulei. Curăţaţi andivele de stratul de foi de deasupra, tăiaţi-le în patru, dar doar la vârf, fără a lăsa să se desprindă sferturile şi apoi scufundaţi-le o secundă în apă care clocoteşte.

Lăsaţi-le să se scurgă, băgaţi între frunzele fiecăreia câte un bastonaş de telemea şi apoi puneţi-le pe feliile de pâine prăjită. Stropiţi-le cu zeamă de lămâie şi puneţi deasupra lor fâşii tăiate cât mai subţiri de mozzarella.

Condimentaţi cu sare, piper şi ierburi aromate şi puneţi tava la cuptor pentru 15 – 20 de minute. Serviţi preparatul cald.

Andive la cuptor

Andive la cuptor

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • andive la cuptor

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.