Andive la cuptor
PrinteazaO reteta simpla si delicioasa de andive la cuptor din: andive, paine, mozzarella, telemea, usturoi, ierburi aromate, lamaie, ulei de masline, sare si piper.
- 4 andive
- 4 felii de paine
- 4 felii de mozzarella
- 4 bucati de telemea (bastonase)
- 2 catei de usturoi
- 1 lingurita ierburi aromate – marar, patrunjel, tarhon, etc.
- 1 lamaie
- 100 ml ulei de masline
- sare
- piper
Mod de preparare:
Prăjiţi pâinea şi apoi frecafi-o cu usturoi pe ambele părţi. Aşezaţi feliile de pâine într-un vas termorezistent uns cu ulei. Curăţaţi andivele de stratul de foi de deasupra, tăiaţi-le în patru, dar doar la vârf, fără a lăsa să se desprindă sferturile şi apoi scufundaţi-le o secundă în apă care clocoteşte.
Lăsaţi-le să se scurgă, băgaţi între frunzele fiecăreia câte un bastonaş de telemea şi apoi puneţi-le pe feliile de pâine prăjită. Stropiţi-le cu zeamă de lămâie şi puneţi deasupra lor fâşii tăiate cât mai subţiri de mozzarella.
Condimentaţi cu sare, piper şi ierburi aromate şi puneţi tava la cuptor pentru 15 – 20 de minute. Serviţi preparatul cald.
Andive la cuptor
Pofta buna!
Incoming search terms:
- andive la cuptor