Andive gratinate cu gorgonzola
PrinteazaAndive gratinate cu gorgonzola din: andive, unt, faina, lapte, gorgonzola, parmezan, bacon, nucsoara, sare, piper, maioneza.
- 8 andive
- 30 g unt
- 1 lingură cu făină
- 250 ml lapte
- 130 g gorgonzola
- 1 lingură cu parmezan ras
- 8 felii de bacon
- 1 vârf de cuţit de nucşoară
- 1 linguriţă sare
- piper
- maioneză
Mod de preparare:
Fierbe andivele în 2 l de apă cu sare. Când sunt moi, lasă-le la scurs.
Infăşoară andivele în fâşii de bacon şi pune-le într-un vas termorezistent
Topeşte untul şi încorporează uşor făina. Amesteca până devine aurie, apoi toarnă laptele. Amestecă până devine un sos cremos. Adaugă brânza fărâmiţată şi nucşoara. Sărează şi piperează. Mai lasă la foc mic câteva minute.
Toarnă sosul peste andive, presar. parmezan şi da la cuptorul încins în prealabil, timp de 10 minute, până se topeşte parmezanul.
Pofta buna!