Andive gratinate în sos de portocale
PrinteazaAndive gratinate în sos de portocale din: andive, ceapa, kaizer, orez, sare, unt, suc de portocale, supa, smantana, piper, nucsoara, zahar si coaja de lamaie.
- 1 kg andive
- 1 ceapa
- 100 g kaizer
- 150 g orez
- sare
- 2 linguri de unt
- sucul unei portocale
- 150 ml supa
- 200 g smantana
- piper
- nucsoara macinata
- 1 lingurita zahar
- coaja unei lamai
Mod de preparare:
Se pregătesc andivele, se taie în jumătate pe lung, se îndepărtează cotoarele. Se curăţă ceapa şi se taie cubuleţe.
Se taie kaizerul cuburi. Orezul se fierbe în apă cu sare, conform instrucţiunilor de pe ambalaj.
Se topeşte untul într-o tigaie mare, se călesc andivele cea 5 minute la foc mediu, apoi se întorc.
Se adaugă ceapa şi kaizerul şi se mai călesc alte 5 minute. Se unge cu grăsime o formă de sufleu.
Se încălzeşte cuptorul la 220°C. Se adaugă sucul de portocală, supa şi 1/3 din smântână în tigaia cu andive şi se dă în fiert.
Se condimentează cu sare şi piper.
Se aşază apoi totul în forma de sufleu. Se amestecă restul de smântână cu sare, piper, nucşoară şi zahăr, precum şi coaja de portocală şi se toarnă peste andive.
Se dă totul la cuptor pentru 5-8 minute. Se scurge orezul, se serveşte împreună cu andivele la cuptor şi se decorează, eventual, cu puţin pătrunjel.
Andive gratinate în sos de portocale
Pofta buna!
scumpe andivele domne, scumpe 🙂
N-am mancat niciodata andive gratinate