Andive gratinate

Printeaza

Andive gratinate din: andive, sunca, unt, smantana, faina, cascaval, lapte, sare, piper.

Ingrediente:Andive gratinate

  • 4 andive mari
  • 4 felii şuncă
  • 50 g unt
  • o lingură smântână
  • 50 g făină
  • 125 g caşcaval ras
  • 750 ml lapte
  • sare si piper

 

Mod de preparare:

Andivele curăţate de frunzele exterioare şi cotor se spală şi se fierb 8 minute. Se lasă la scurs.

Se topeşte untul, se pune făina, se lasă puţin să devină maronie, se trage vasul de pe foc, se toarnă laptele amestecând energic cu telul.

Se repune pe foc amestecând până ce devine un sos gros.

Andivele se acoperă cu şunca, se aşază într-un vas de cuptor şi se toarnă peste ele sosul alb şi smântână. Se presară cu sare şi piper.

Se presară caşcavalul ras şi se lasă 20 de minute la cuptor.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.