Andive gratinate
PrinteazaAndive gratinate din: andive, sunca, unt, smantana, faina, cascaval, lapte, sare, piper.
- 4 andive mari
- 4 felii şuncă
- 50 g unt
- o lingură smântână
- 50 g făină
- 125 g caşcaval ras
- 750 ml lapte
- sare si piper
Mod de preparare:
Andivele curăţate de frunzele exterioare şi cotor se spală şi se fierb 8 minute. Se lasă la scurs.
Se topeşte untul, se pune făina, se lasă puţin să devină maronie, se trage vasul de pe foc, se toarnă laptele amestecând energic cu telul.
Se repune pe foc amestecând până ce devine un sos gros.
Andivele se acoperă cu şunca, se aşază într-un vas de cuptor şi se toarnă peste ele sosul alb şi smântână. Se presară cu sare şi piper.
Se presară caşcavalul ras şi se lasă 20 de minute la cuptor.
Pofta buna!