Andive la cuptor
PrinteazaAndive la cuptor din: andive, lapte, faina, cascaval, unt, sare, pesmet.
- 500 g andive
- 250 g lapte
- 20 g faina
- 100 g cascaval ras
- 65 g unt
- sare
- pesmet
Mod de preparare:
Se curata andivele de frunzele vestede si patate, se spala sub jet de apa, se taie bucati si se pun sa fiarba in apa fierbinte, cu putina sare. Dupa ce au fiert se scurg si se pun intr-un vas Jena uns cu unt si presarat cu pesmet.
Se prepara un sos alb din unt incalzit, amestecat pe foc cu faina, stins cu lapte rece si lasat sa dea cateva clocote. Se da deoparte si se adauga cascaval ras. Se toarna peste andive si se da la cuptor sa se rumeneasca.
Pofta buna!
Foarte, foarte bune andivele la cuptor. Mie nu mi s-au inmuiat. Acum, cred ca depinde si de cuptor 🙂