Andive pane
PrinteazaAndive pane din: andive, ou, sare, faina, amidon, ulei, coriandru, zahar, ceapa, otet, sos de soia.
- 500 g andive
- 8 albuşuri de ou
- 2 gălbenuşuri de ou
- 1 praf de sare
- 2 linguri de făină
- 1 lingură amidon de porumb
- ulei de arahide pentru prăjit
- 100 ml suc de portocale
- câte o lingură de ulei de arahide
- praf de ardei
- 1 linguriţă de praf de chili
- 20 g frunzuliţe de coriandru
- 100 ml sos de soia deschis la culoare
- 1 lingură praf amestec cinci condimente
- 2-3 linguri zahăr de trestie
- 100 ml oţet de zmeură
- câte o linguriţă ulei de susan şi zahăr
- 1/2 legătură de ceapă verde
Mod de preparare:
Se curăţă andivele, se spală sub jet de apă şi se lasă să se scurgă bine de apă. Frunzele de andive se taie în bucăţi de cca 5 cm lungime.
Se bate albuşul până devine spumă. Gălbenuşul se amestecă cu albuşul. Se adaugă sare, făină şi amidon de porumb.
Frunzele de andivă se trec prin aluatul de ouă şi se pun la prăjit în ulei de arahide până devin maro-aurii.
Pentru primul sos, se încălzeşte sucul de portocale, se ia de pe foc, se amestecă cu ulei de arahide, praf de ardei, praf de chili şi frunzuliţe de coriandru.
Pentru al doilea sos, se încălzeşte sosul de soia şi se adaugă praful de condimente si zahărul. Se amestecă pe foc până când se dizolvă zahărul.
Pentru al treilea sos, se amestecă oţetul cu ulei de susan, zahăr şi puţină sare. Ceapa verde se curăţă, se spală şi se taie mărunt, apoi se amestecă cu sosul.
Cele trei sosuri se servesc împreună cu andivele scurse de ulei.
Andive pane
Pofta buna!