Salată crocantă de andive și nuci din: andive, nuci, branza feta, ulei de masline extravirgin, otet balsamic, sare, piper. Această salată crocantă de andive și nuci este o combinație echilibrată între gusturi și texturi. Andivele proaspete și crocante se îmbină perfect cu nucile bogate în proteine și grăsimi sănătoase, iar brânza feta adaugă un plus […]
Andive cu salata de peste
PrinteazaAndive cu salata de peste din: oua, castravete, rosii, masline, ton, surimi, ciuperci, somon, iaurt, ulei de masline, patrunjel, lamaie, sare, andive.
Ingrediente:
- 2 ouă
- 1 castravete
- 2 roşii
- 6-8 măsline
- 1 conservă de ton
- 4 surimi
- 6 ciuperci proaspete
- 2 fileuri de somon afumat
- 200 ml iaurt gras
- 2 linguri cu ulei de măsline
- 1 legătură de pătrunjel
- 1 lămâie
- sare
- 4 andive
Mod de preparare:
Spală andivele şi desfă-le frunză cu frunză. Păstrează opt frunze mari, iar restultari, iar surimi dă-le în 4-5 clocote, apoi taie-le.
Intr-un bol mare, amestecă roşiile tăiate felii, ciupercile spălate şi tăiate felii, castravetele feliat, fâşiile de somon, tonul scurs de ulei.
Stropeşte-le cu zeama de la o jumătate de lămâie şi potriveşte gustul de sare.
Umple toate frunzele de andive cu această salată, adaugă felii de ou fiert, măsline şi surimi. Stropeşte cu ulei de măsline.
La final, pune deasupra iaurt şi frunze de pătrunjel verde tăiate mărunt.
Pofta buna!
poate iti place si:
Salată crocantă de andive și nuci
Andive gratinate cu gorgonzola
Andive – Beneficii pentru sanatate si retete
Andive – Beneficii pentru sanatate si retete. Andivele, cunoscute și sub numele de chicorée, sunt legume cu frunze verzi care fac parte din familia Asteraceae. Acestea sunt cunoscute pentru gustul lor ușor amărui și pentru proprietățile lor benefice pentru sănătate. Beneficii pentru sănătate: Bogate în nutrienți: Andivele sunt o sursă bună de vitamina K, vitamina […]
Pofta buna!