Andive şi piept de pui la grătar
PrinteazaO reteta simpla de Andive şi piept de pui la grătar din: andive, ulei de masline extravirgin, sare, pipet de pui, usturoi, parmezan, rozmarin, sare si piper.
pentru andive:
- 200 g andive
- 1 lingură ulei de măsline extravirgin
- sare
pentru pieptul de pui:
- 400 g piept de pui
- 1 căţel de usturoi
- 30 g parmezan
- 2 linguri ulei de măsline extravirgin
- 2 crenguţe de rozmarin
- sare şi piper
Mod de preparare:
Spală andivele şi taie-le în două, pe lungime. Pune grătarul să se încingă bine. Unge jumătăţile de andive cu ulei de măsline, pre- sară-le cu un praf de sare şi aşază-le pe grătar. Frige-le circa 3-4 minute pe fiecare parte, apoi pune-le pe o farfurie.
Pregăteşte pieptul de pui, tăindu-1 fâşii subţiri, pe diagonală. Sărează şi piperează, după gust. Prăjeşte fâşiile de carne într-o tigaie cu ulei încins în care ai pus usturoiul curăţat şi zdrobit. Adaugă rozmarinul tocat şi prăjeşte-le în continuare 5 minute.
Aşază andivele pe farfurii individuale şi pune alături câteva fâşii de piept de pui. Presară-le cu lamele de parmezan şi serveşte-le imediat.
Andive şi piept de pui la grătar
Poftă bună!