Andive cu sos şi somon
PrinteazaAndive cu sos şi somon din: andive, lamaie, somon afumat, parmezan, lapte, unt, faina, mazare, ceapa verde, amestec de ciuperci, sare, piper, marar, nucsoara, cimbru verde.
- 8 andive
- o lamaie
- 8 felii de somon afumat
- 50 g parmezan
- 500 ml lapte dulce
- 30 g unt
- 30 g faina
- 200 g mazare
- o legatura ceapa verde
- 200 g amestec de ciuperci
- sare
- piper
- marar
- nucsoara
- cimbru verde
Mod de preparare:
Mazărea se fierbe în apă cu sare, se scurge şi se pune într-un bol. Andivele se spală, se taie doi centimetri din cotor şi se înjumătăţesc. Se stropesc cu suc de lămâie ca să nu se înnegrească şi se fierb 10-15 minute în apă clocotită.
Se scot cu o spumieră şi se pun într-o strecurătoare. într-un bol se amestecă făina cu laptele dulce, sare şi piper după gust. Se încinge untul într-o crăticioară, se pun ciupercile şi ceapa verde tocata si se prajesc zece minute.
Se adauga mazarea, amestecul de lapte cu faina si parmezan, apoi se fierbe la foc mic pana se ingroasa sosul. Se pun andivele pe platou, se toarna sosul si peste sos se pun feliile de somon intregi sau taiate bucati. Se presara mararul tocat si se servsc imediat.
La sos se mai poate adauga pudra de nucsoara sau cimbru verde.
Andive cu sos şi somon
Pofta buna!