Andive umplute cu peşte

Printeaza

Andive umplute cu peşte

Andive umplute cu peşte

Ingrediente:

  • 8 andive
  • 4 fileuri peşte afumat
  • două lămâi
  • o ceapă
  • 4 căţei de usturoi
  • un ardei iute mic
  • pudră de ghimbir
  • o conservă de roşii
  • seminţe de chimen
  • pudrat de curry
  • 100 ml apă
  • ulei
  • pătrunjel
  • sare, piper

Preparare:

Ceapa şi usturoiul se toacă mărunt. Se îincing trei linguri de ulei într-o cratiţă,, se adaugă ceapa, usturoiul şi se călesc până când ceapa devine sticloasă. Se adaugă ardeiul iute tocat mărunt, o linguriţă de pudră de curry, o linguriţă de pudră de ghimbir, o jumătate cde linguriţă de seminţe de chimen, sarea, piperul, conserva de roşiii pasate şi apa.

Se omogenizează şi se lasă la fiert încă 20-30 de minute, amestecând din ccând în când ca să nu se lipească de cratiţă. Dacă sosul este prea gros se mai poate adăuga un pahar de apă şi se fierbe încă zece minute.

Andivele se spală, se scurg de apă şi se taie în jumătăţi. Se stropesc cu sucul de lămâie, se condimentează şi se prăjesc puţin în ulei încins.

Se scurg de ulei, se umplu cu peştele afumat tăiat mărunt, se stropesc cu suc de lămâie, se presară verdeaţă tocată şi se servesc alături de sosul picant.

Andive umplute cu peşte.jpg

Pofta buna!

1 comentariu

  1. O reteta foarte interesanta de andive umplute cu peste. Si arata si foarte bine. O sa incerc si eu sa fac asa.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.