Anghemacht cu carne de vită cu garnitură de cartofi natur
PrinteazaAnghemacht cu carne de vită cu garnitură de cartofi natur
- 700 g carne de vită
- 1 morcov
- 1 rădăcină pătrunjel
- 2 cepe
- 120 g ulei
- 120 g făină
- sare
- piper
- zeamă de lămîie
- 1/2 lămîie
- 500 g cartofi
- puţin bulion pastă
Mod de preparare:
Carnea se taie în bucăţi, se sărează şi se înăbuşă în ulei, apoi se scoate şi, în uleiul rămas, se căleşte făina, ceapa tocată şi zarzavaturile tăiate cuburi mici.
Se sting cu supă sau apă şi se mai fierb circa 20 minute. Sosul se strecoară peste carne, se pune puţină zeamă de lămaie şi felii de lămaie fără coajă.
Se mai fierbe circa 25 minute. Dacă sosul este prea gros se mai adaugă puţină supă.
Ca garnitură se servesc cartofi natur (cartofi fierţi în apă cu puţină sare).
Pofta buna!