Anghemacht de miel

Printeaza

Anghemacht de miel

Ingrediente:Anghemacht de miel

  • 1 kg carne
  • 1 lingură unt pentru fiert
  • 1 ceapă
  • 1 pătrunjel
  • piper
  • mărar
  • pătrunjel verde
  • lămaie

Pentru rantaş:

  • 100 g unt
  • 30 g făină

 

Mod de preparare:

Alegem carnea (piept şi gat), o tăiem în lungul coastelor lăsand la fiecare bu­cată cîte 2-3 oase la un loc. Curăţăm carnea de pieliţe şi o opărim cu apă clo­cotită. Spălăm apoi în apă rece, scurgem bine, sărăm puţin şi ungem fiecare bucă­ţică de carne cu zeamă de lămaie.

Lă­săm să stea astfel într-un cestronaş o oră. După aceea clătim din nou carnea şi o punem la fiert cu apă fierbinte cat s-o acopere, lăsand-o pană cand începe să se moaie. Adăugăm în zeamă rădăcina de pătrunjel, ceapa tăiată în bucăţi şi boabe de piper.

Lăsăm să fiarbă îm­preună, supraveghind să nu se sfărame carnea. Cand carnea a fiert o scoatem, Strecurăm zeama şi punem carnea din nou în zeamă pană pregătim sosul.

Punem carnea într-o cratiţă cu fundul lat, turnăm sosul dea­supra, potrivim sarea, adăugăm lămaie (cu puţin înainte de a servi la masă) punand 1/4 din cantitatea de lămaie stoarsă, iar 3/4 tăiată în felioare.

Inainte de a servi, presarăm verdeaţă tocată, lăsand să dea un singur clocot.

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.