Anghemacht de miel
PrinteazaAnghemacht de miel
- 1 kg carne
- 1 lingură unt pentru fiert
- 1 ceapă
- 1 pătrunjel
- piper
- mărar
- pătrunjel verde
- lămaie
Pentru rantaş:
- 100 g unt
- 30 g făină
Mod de preparare:
Alegem carnea (piept şi gat), o tăiem în lungul coastelor lăsand la fiecare bucată cîte 2-3 oase la un loc. Curăţăm carnea de pieliţe şi o opărim cu apă clocotită. Spălăm apoi în apă rece, scurgem bine, sărăm puţin şi ungem fiecare bucăţică de carne cu zeamă de lămaie.
Lăsăm să stea astfel într-un cestronaş o oră. După aceea clătim din nou carnea şi o punem la fiert cu apă fierbinte cat s-o acopere, lăsand-o pană cand începe să se moaie. Adăugăm în zeamă rădăcina de pătrunjel, ceapa tăiată în bucăţi şi boabe de piper.
Lăsăm să fiarbă împreună, supraveghind să nu se sfărame carnea. Cand carnea a fiert o scoatem, Strecurăm zeama şi punem carnea din nou în zeamă pană pregătim sosul.
Punem carnea într-o cratiţă cu fundul lat, turnăm sosul deasupra, potrivim sarea, adăugăm lămaie (cu puţin înainte de a servi la masă) punand 1/4 din cantitatea de lămaie stoarsă, iar 3/4 tăiată în felioare.
Inainte de a servi, presarăm verdeaţă tocată, lăsand să dea un singur clocot.
Pofta buna!